De Groene Ring Almaty

De Groene Ring Almaty

De meest populaire rondreis in Kazachstan

Almaty en omgeving is het meest populaire gebied voor reizigers in Kazachstan – en met reden. Hier treft u op een relatief klein oppervlak veel  verschillende, alsmede herinneringen aan het verleden. De nabijheid van Almaty en haar internationale vliegveld dragen er toe bij dat juist in dit gebied de toeristische infrastructuur beter is dan in de andere provincies.
Voor degenen die vooral op zoek zijn naar leegte en rust: maakt u zich geen zorgen. Ook in de provincie Almaty komt u die in grote mate tegen.
De route ‘De Groene Ring’ leidt langs de meest interessante en mooiste plekken van dit gebied. U bezoekt het nationale park Altyn Emel, met bijzondere gebergten, wilde dieren en ook overblijfselen van de Skytische periode.
Uw reis voert verder door de Charyn Canyon, naar de Kolsai bergmeren en andere mooie plekken in de provincie Almaty.
Op deze reis kunt u veel wandelen en zelfs paardrijden desgewenst. U verblijft buiten Almaty in kleine pensionnetjes en in Almaty in een driesterren hotel.
De afsluitende vrije dag in Almaty is optioneel, en ook de reis door de provincie kan worden ingekort indien u over minder vrije dagen beschikt.

Dag 1

Dagafstand: 20 km
Aankomst in Almaty, meestal ’s nachts, en transfer naar het hotel. Tijd om te rusten.
Na lunchtijd een zes uur durende stadsexcursie in Almaty per auto met Engelssprekende gids, met bezoeken o.a. aan het Panfilov park, de Groene Bazaar en het centrale museum.

Dag 2

Dagafstand: 280 km
Vandaag verlaten we Almaty en rijden richting het noorden, naar Tamgaly Tash aan de oever van de rivier de Ili. Hier bewonderen we de Boeddha tekeningen op de rotsen, en klauteren naar de top voor een panorama over de Ili rivier en omgeving.
Van de Ili rijden we naar het nationale park Altyn Emel, ten noorden van het stuwmeer Kapchagai. In het uitgestrekte park valt veel te bewonderen: het dierenleven, en maakt u goede kans om wilde ezels (kurgan) en steppe antilopes (djeiran) te aanschouwen. Daarnaast bevindt zich hier al eeuwen lang, ver weg van de woestijn, zomaar een drie kilometer lange zandduin, de zogenoemde Zingende duin.
U dineert en brengt de nacht door in een pension in het dorpje Basshi.

Dag 3

Dagafstand: 100 km
We rijden door Altyn Emel richting de witte Aktau bergen en hebben een excursie door de canyons alhier. Vervolgens bezoeken we de vulkanische bergen Kakutau.
De nacht brengen we wederom door in het pensionnetje in Basshi, waar ons tevens het diner wordt aangeboden.

Dag 4

Dagafstand: 160 km
Op weg naar de Kolsai meren ruilen we de semi-woestijn van Altyn Emel om voor steppe-landschappen waar kuddes paarden vrij rondlopen. We eindigen in het dorpje Saty, uitvalsbasis voor de Kolsai meren en alweer in een volgend ecosysteem, namelijk het hooggebergte.
Het eerste Kolsai meer bevindt zich op 1800 meter hoogte. Het tweede meer is hier 14 km van verwijderd, een pittige tocht die u zowel per voet als op een paard (wel avontuurlijk!) kunt afleggen! (Huur van paarden, zowel vandaag als morgen, is niet inbegrepen in onze aanbieding maar kan ter plekke worden geregeld, evenals het huren van een lokale gids).
U keert per auto terug naar het naburige Saty, voor diner en overnachting bij een Kazachse familie thuis.

Dag 5

Dagafstand: 80 km
U brengt een hele dag door bij de fraaie bergmeren, inclusief een bezoek (per auto) naar het 40 km verderop gelegen Kayindi meer, beroemd vanwege de boomstammen die oprijzen vanuit het meer, een zeer fraai plaatje. Overigens, een duik in één van de meren (Kolsai en/of Kayindi) is aanbevolen, doch koel!
U kunt wederom wandelen of paardrijden zoals gewenst.
Volledige verzorging in het pensionnetje in Saty, met eventueel een lunch onderweg.

Dag 6

Dagafstand: 310 km
U zult de dag eindigen in het hotel in Almaty. Daarvoor staat gepland een bezoek aan Charyn Canyon, 110 km ten noorden van Saty en op de route naar Almaty. Dit is wellicht de meest populaire dagexcursie vanuit Almaty, dat op 220 km afstand ligt. Hier picknicken en wandelen we tussen de schitterende rotsformaties en de rivier de Charyn.
Verder naar Almaty bezoekt u nog een klein adelaarsmuseum – met echte exemplaren – want het gebied van de canyon is eveneens het jachtgebied van de berkutchi, oftewel de jagers met hun roofvogels. Lunch onderweg kunt u nuttigen in een populair Uigurs restaurant in Baiseit (niet inbegrepen).
Vlak voor Almaty, in het plaatsje Issyk, bezoekt u nog het Gouden Man Museum, dat schatten uit lokale grafheuvels toont, uit het Sakh tijdperk. Tegen de avond arriveert u weer in Almaty en wordt afgezet bij uw hotel.

Dag 7

Dagafstand: 0 km
Een vrije dag in Almaty, tijd om souvenirs in te kopen, te wandelen in de (groene) stad, of de bergen ten zuiden van de stad te bezoeken met daar ook de Medeo ijsbaan. Wij kunnen desgewenst een programma voor deze dag voor u opstellen. Accommodatie in het hotel.

Dag 8

Dagafstand: 10 km
In de nacht wordt u naar het vliegveld gebracht voor de retourvlucht naar Nederland. De KLM-vlucht (en ook vluchten van andere maatschappijen naar Europa) vertrekt altijd in de nacht of vroege ochtend.

De kosten van dit programma bedragen bij zes personen €725 per persoon, bij vier personen €825 p.p. en bij twee personen €975 p.p.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– 3,5 overnachtingen in hotel Grushevy in Almaty, en vier overnachtingen in eenvoudige maar prima pensionnetjes in de provincie Almaty, allen o.b.v. verblijf in tweepersoonskamers incl. ontbijt
– alle transfers in Kazachstan per auto/minibus
– services van een chauffeur & Engelssprekende gids gedurende de excursies in Almaty, en van een chauffeur (die basis Engelse spreekt) tijdens de mini-rondreis in de provincie Almaty
– entreekaarten voor musea en monumenten volgens het programma
– vijf lunches en vier diners
– mineraalwater onderweg

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets, de overige lunches en diners en alle andere niet genoemde services. Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.

Informatie


PLAATS

De provincie Almaty

DATA

aan u, seizoen is april-november

PRIJS

€725-€825-€975 p.p. bij resp. zes,vier en twee personen, excl. de internationale vliegtickets

LENGTE

9 dagen incl. vluchten. Ook kortere programma’s mogelijk.

Contact