Astana, Almaty & het Zuiden

Astana, Almaty & het Zuiden

Historie, steden en natuur

In negen dagen ziet u de culturele hoogtepunten van Kazachstan en bezoekt u ook nog eens twee dagen een natuurreservaat.
U start in de nieuwe hoofdstad Astana, midden in de winderige steppen en graanvelden, en bezoekt er de imposante nieuwe bouwwerken terwijl ook de oude stad en een herinnering aan het Sovjet-verleden niet wordt vergeten.
Vervolgens vliegt u naar het zuiden van het land, om precies te zijn de stad Taraz. Dit is een oud centrum van de Zijderoute, waaraan u tijdens de excursies wordt herinnerd.
Ter afwisseling zult vervolgens twee dagen worden ondergebracht in een (comfortabel) pensionnetje in het dorpje Jabagly en kunt volop wandelen (of paardrijden) in het nabijgelegen natuurreservaat.
Met de trein gaat u verder naar het westen, naar de belangrijkste en heiligste plaats in Kazachstan, het Mausoleum in Turkestan. Een lange treinreis brengt u vervolgens in de oude hoofdstad Almaty. U bezichtigt de stad en nabije omgeving, inclusief het hooggebergte ten zuiden van de stad.

Dag 1

Dagafstand: 60 km
Aankomst in Astana. Transfer naar het hotel en ontbijt.
Stadsexcursie Astana, met aandacht voor de geschiedenis, architectuur en (indrukwekkende) nieuwbouw. Lunch.
Na de lunch een excursie naar ‘Alzhir’, het voormalige kamp voor de vrouwen van ‘landverraders’ (ten tijde van Stalin).

Dag 2

Dagafstand: 1.000 km
Na het ontbijt een verdere bezichtiging van Astana. Met een bezoek aan enkele nieuwe, gebouwen en centra, zoals het Cultuurcentrum van de Republiek Kazachstan; het Paleis voor Vrede en Goede Verstandhouding (gebouwd naar ontwerp van de beroemde architect Norman Foster) en de Astana-Baiterek toren. Lunch.
Na de lunch vliegen we naar Taraz in Zuid Kazachstan, en worden er ondergebracht in een hotel.

Dag 3

Dagafstand: 280 km
We bezichtigen in de historische stad Taraz, die in 2002 het 2.000e jaar van haar bestaan vierde (!), het Karakhan- en Aisha Bibi Mausoleums, een gerestaureerde karavanserai en het historisch museum. Lunch.
Na de lunch reizen we per bus naar het dorpje Jabagly (258 km), gelegen bij het gelijknamige Aksu-Jabagly natuurreservaat, aan de voet van de Talasky bergen. Hier verblijven we in een pensionnetje en nuttigen het diner.

Dag 4

Dagafstand: 20 km
Vandaag wandelen we in het natuurreservaat, met haar rijke flora en fauna. Afhankelijk van het seizoen bloeien de verschillende bomen, bloemen en wilde tulpen.
In dit reservaat leven zelfs nog sneeuwluipaarden (een ontmoeting met die schuwe dier is uitgesloten), arenden en bruine beren.
Het avondeten en de overnachting vinden weer plaats in Jabagly.
Liefhebbers kunnen we voor kiezen om i.p.v. wandelen het reservaat per paard te bewonderen.

Dag 5

Dagafstand: 400 km
Nog een dag in het natuurreservaat Aksu-Jabagly, wandelend of te paard. Een landschappelijk hoogtepunt is de Aksu canyon.
Na het avondeten in het pensionnetje reizen we verder per auto naar Turkestan (zes uur), en worden er ondergebracht in een hotel. Onderweg bezoeken we de o.a. ruïnes van Otrar.

Dag 6

Dagafstand: 1.000 k,
Na het ontbijt bezoeken we het Mausoleum van Khodja Ahmed Yassawi, het beste grootste bouwwerk van Timoer, gebouwd tussen 1389 en 1405 ter ere van de profeet Khodja Ahmed Yassawi.
Na de lunch hebben we tijd voor ons zelf, gevolgd door de treinreis naar Almaty (18 uur, inclusief de nacht).

Dag 7

Dagafstand: 30 km
Aankomst in Almaty in de vroege ochtend, transfer naar het hotel en ontbijt.
Vervolgens krijgen we een stadsexcursie en bezichtigen het Panfilov park, de Zenkov Kathedraal, het Plein van de Onafhankelijkheid, en rijden de Panoramaberg Kok-Tube op. Hier nuttigen we de lunch.
We vervolgen de bezichtigingen en bezoeken het Centrale Staatsmuseum, de Groene Bazaar en nog meer plaatsen.

Dag 8

Dagafstand: 60 km
Vandaag rijden we richting de majestueuze bergen ten zuiden van Almaty. Allereerst, op 20 km van de stad, komen we langs de befaamde ijsbaan Medeo (op 1.700 meter hoogte).
Verder rijdend bereiken we het wintersportcentrum Chymbulak (2.300 meter), waar we de lunch nuttigen. Afhankelijk van het seizoen kan hier worden geskied dan wel gewandeld, want de liften (tot 3.200 meter) werken gedurende het hele jaar.
Na terugkeer in Almaty bent u de rest van de dag vrij.

Dag 9

Dagafstand: 6.000 km
De vluchten naar Europa vertrekken altijd vroeg in de morgen. Derhalve bestaat deze reisdag slechts uit een transfer naar de luchthaven van Almaty (30 km) en de retourvlucht naar Nederland of België.

De kosten van dit programma bedragen bij vier personen €895 p.p. en bij twee personen €1.150 p.p. Schrijft u ons aan bij andere groepsgroottes.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– 2,5 overnachtingen in een middenklasse hotel in Astana, 2,5 overnachting in een middenklasse hotel in Almaty, twee overnachting in een pensionnetje in Jagably, één overnachting in een hotel Turkestan. Allen o.b.v. verblijf in tweepersoonskamers incl. ontbijt
– alle transfers in Kazachstan per auto/minibus en trein
– services van een chauffeur & Engelssprekende gids gedurende de excursies
– entreekaarten voor musea en monumenten volgens het programma
– twee lunches en drie diners
– mineraalwater onderweg

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets, de overige lunches en diners, de binnenlandse vlucht Astana-Taraz (kosten vanaf USD 68 p.p. indicatie) en alle andere niet genoemde services. Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.

Informatie


PLAATS

Kazachstan

DATA

aan u, seizoen is april-november

PRIJS

€895-1.150 p.p. bij 4-2 personen

LENGTE

8 dagen

Contact