Charyn Canyon

Vierdaagse tour vanuit Almaty

Naar Altyn Emel, Charyn Canyon en de Kolsai meren

Charyn Canyon, Kazakhstan

Charyn Canyon

Hoogtepunten van de vierdaagse trip vanuit Almaty:
– Charyn Canyon, Altyn Emel en de Kolsai meren
– in de zomermaanden, de yurts en semi-nomaden onderweg
– optioneel: verblijf in een yurt in Charyn Canyon

U reist met een gids-chauffeur vier dagen in de provincie Almaty, met start en finish in die stad. (Een finish op het vliegveld van Almaty is eveneens mogelijk). De chauffeur maakt lange dagen. Indien u kampeert onderweg en alleen met een chauffeur reist zal worden verwacht dat u helpt met het bereiden van het eten, opzetten en afbouwen van het kamp!

Dit deel van Kazachstan kent een grote diversiteit aan landschappen, welke u in deze vier dagen kunt meemaken. Van semi-woestijn en steppe tot hooggebergte en bergmeren.

Dag 1

Singing Dune in Altyn Emel National park, Kazakhstan

De Zingende Duin in Altyn Emel natuurpark

Dagafstand: 380 km
Op weg naar het nationale park Altyn Emel, ten noorden van het stuwmeer Kapchagai. In het uitgestrekte park valt veel te bewonderen: het dierenleven, en maakt u kans om wilde ezels (kurgan) en steppe antilopes (djeiran) te aanschouwen. Daarnaast bevindt zich hier al eeuwen lang, ver weg van de woestijn, zomaar een drie kilometer lange zandduin, de zogenoemde Zingende Duin, welke u vanuit Basshi zult bezoeken. Ter informatie, het zingende geluid kunt u horen bij het glijdend afdalen.
U dineert en brengt de nacht door in een klein hotel in het dorpje Basshi.

Dag 2

Kaindy Lake, Kazakhstan

Kayndi Lake nearby Saty

Dagafstand: 400 km
We rijden door Altyn Emel naar het plaatsje Saty nabij de Kolsai meren. (Een uitstap naar de witte Aktau bergen en rode Kakatau bergen kost teveel teveel tijd vandaag inclusief vier uur extra rijden. Mocht u die graag willen bezoeken wordt het een vijfdaagse reis met een extra overnachting in Basshi).

Op weg naar de Kolsai meren ruilen we de semi-woestijn van Altyn Emel om voor steppe-landschappen waar kuddes paarden vrij rondlopen. We eindigen in het dorpje Saty, uitvalsbasis voor de Kolsai meren en alweer in een volgend ecosysteem, namelijk het hooggebergte. Bij tijdige aankomst kunt u het Kayindi meer met de uitstekende bomen nog bezoeken, gelegen op 45 minuten rijden vanuit Saty. Eventueel kan dit ook op dag 3.

Dag 3

Dagafstand: 20 km per auto
Het eerste Kolsai meer bevindt zich op 1800 meter hoogte. Het tweede meer is hier 9 km van verwijderd, een pittige tocht die u zowel per voet als op een paard (wel avontuurlijk!) kunt afleggen. (Huur van paarden, zowel vandaag als morgen, is niet inbegrepen in onze aanbieding maar kan ter plekke worden geregeld, evenals het huren van een lokale gids).
U keert per auto terug naar het naburige Saty, voor diner en overnachting bij een Kazachse familie thuis. Lunch bestaat uit een lunchbox.
Horse riding at the Kolsai Lakes, Kazakhstan

Dag 4

Dagafstand: 310 km
U zult de dag eindigen in het hotel in Almaty. Daarvoor staat gepland een bezoek aan Charyn Canyon, 110 km ten noorden van Saty en op de route naar Almaty. Dit is wellicht het meest populaire natuurlijke fenomeen in de provincie Almaty, op 220 km afstand van de stad. Hier picknicken en wandelen we tussen de schitterende rotsformaties en de rivier de Charyn.

Vlak voor Almaty, in het plaatsje Issyk, bezoekt u desgewenst het Gouden Man Museum, dat schatten uit lokale grafheuvels toont, uit het Sakh tijdperk. U zult dan wel eerder moeten vertrekken vanuit Saty. Tegen de avond arriveert u weer in Almaty en wordt afgezet bij uw hotel.

Charyn Canyon, Kazakhstan

Charyn Canyon

Prijzen op aanvraag.

Inbegrepen in de prijs zijn alle kosten buiten Almaty; verblijf in pensionnetjes en homestay onderweg, alle maaltijden, entreegelden voor de verschillende nationale parken en de services van een ervaren chauffeur-gids die basis-Engels spreekt.

Niet inbegrepen zijn het verblijf in Almaty incl. diner op dag 4, alcoholische versnaperingen (kunnen wel worden meegenomen), een bijdrage van €15 per boeking (dus niet per persoon) voor het Nederlandse Garantiefonds GGTO en de niet-genoemde services.

  Informatie


  PLAATS

  de provincie Almaty

  DATA

  aan u, het seizoen is april-oktober

  PRIJS

  op aanvraag

  LENGTE

  4 dagen

  Route map of tour in Kazakhstan

  Contact