Driedaagse tours in de provincie Almaty

Driedaagse tours in de provincie Almaty

Platteland en landschappelijke fenomenen

U reist met een gids-chauffeur drie dagen in de provincie Almaty, met start en finish in die stad. (Een finish op het vliegveld van Almaty is eveneens mogelijk).
Dit deel van Kazachstan kent een grote diversiteit aan landschappen, welke u in deze drie dagen kunt meemaken.
Er zijn enkele variaties mogelijk. U kunt ervoor kiezen om het natuurpark Altyn Emel op te nemen in het programma, een landschap van semi-woestijn ten noorden van het Kapchagai meer en de Ili rivier. ’s Zomers is het er behoorlijk heet. Charyn Canyon is een vast onderdeel van enig driedaagse tour in dit gebied. De Kolsai Meren en ook het Temerlik Canyon zijn goede opties.
In het tabblad ‘programma’ hebben we enkele variaties uitgewerkt.
Let op: de gids-chauffeur spreekt enig Engels maar niet vloeiend. Rondreizen met een vloeiend Engels sprekende gids-chauffeur kan ook, tegen meerprijs.

Route 1

Almaty-Altyn Emel natuurpark-Kolsai meren-Almaty
Totale afstand: ongeveer 1.000 km waarvan 400 km onverhard
Dag 1: transfer van Almaty naar het Altyn Emel Natuurpark, 350 km, ongeveer 3,5 uur. Accommodatie in een pension in het dorpje Basshi. Daarna excursie naar de Zingende Duin (40 km) met twee uur tijd om te wandelen.
Dag 2: na ontbijt transfer naar het Aktau gebergte (1,5 uur) en twee uur tijd om te wandelen. Transfer naar het dorpje Saty nabij het eerste Kolsai meer (4,5 uur), dat gelegen is op 1.800 meter hoogte. Diner en mogelijkheid tot gebruik van de Russische banya (sauna).
Dag 3: transfer naar het eerste Kolsai meer (30 minuten) en twee uur tijd om te wandelen. Terugkeer naar Saty en excursie naar het Kayindi meer (45 minuten) met de uitstekende bomen. Terugkeer naar Saty en lunch in het pensionnetje. Terugkeer naar Almaty (6 uur, 310 km) met onderweg een lichte maaltijd in het dorpje Baiseit.

Route 2

Almaty-Charyn Canyon-Kolsai meren-Assy Plateau-Almaty
Totale afstand: ongeveer 650 km waarvan 150 km onverhard
Dag 1: transfer van Almaty naar Charyn Canyon (3,5 uur), met onderweg een stop in het dorpje Baiseit en lunch. In de canyon twee uur tijd om te wandelen. Transfer naar het dorpje Saty nabij het eerste Kolsai meer (4,5 uur), dat gelegen is op 1.800 meter hoogte. Diner en mogelijkheid tot gebruik van de Russische banya (sauna).
Dag 2: transfer naar het eerste Kolsai meer (30 minuten) en twee uur tijd om te wandelen. Terugkeer naar Saty en excursie naar het Kayindi meer (45 minuten) met de uitstekende bomen. Wederom twee uur de tijd om te wandelen. Lunch. Transfer naar het dorp Kokpek (3 uur). Transfer naar het Bartogoi Reservoir, startpunt voor de beklimming van het Assy Plateau. Op een pittoreske plaats langs de Assy rivier wordt het tent opgeslagen voor de nacht.
Dag 3: opruimen van het kamp en transfer naar de Turgen vallei (5 uur), lunch. Een stop nabij de Medvezhiy waterval en tijd voor een wandeling van 1,5 uur, lichte lunch/thee. Transfer terug naar Almaty (2 uur).

Route 3

Almaty-Charyn Canyon-Temerlik Canyon-Kolsai meren-Almaty
Totale afstand: ongeveer 650 km waarvan 150 km onverhard
Dag 1: transfer van Almaty naar Charyn Canyon (3,5 uur), met onderweg een stop in het dorpje Baiseit en lunch. In de canyon twee uur tijd om te wandelen. Transfer naar de Temerlik Canyon (2 uur) en tenten opslaan. Tijd om te wandelen. Diner, kampvuur.
Dag 2: tijd om te wandelen, tot de samenloop van de Charyn en Temerlik rivieren. Terugkeer naar het kamp, opruimen en transfer naar het dorpje Saty nabij het eerste Kolsai meer (4,5 uur), dat gelegen is op 1.800 meter hoogte. Diner en mogelijkheid tot gebruik van de Russische banya (sauna).

Dag 3: transfer naar het eerste Kolsai meer (30 minuten) en twee uur tijd om te wandelen. Terugkeer naar Saty en excursie naar het Kayindi meer (45 minuten) met de uitstekende bomen. Wederom twee uur de tijd om te wandelen. Terugkeer naar Saty en lunch in het pensionnetje. Terugkeer naar Almaty (6 uur, 310 km) met onderweg een lichte maaltijd in het dorpje Baiseit.

Route 1 (Almaty-Altyn Emel natuurpark-Kolsai meren-Almaty)
Prijs bij twee personen €395 p.p., bij vier personen €275 p.p. Schrijft u ons voor andere groepsgroottes. Alle kosten buiten Almaty zijn inbegrepen m.u.v. alcoholische versnaperingen.

Route 2 (Almaty-Charyn Canyon-Kolsai meren-Assy Plateau-Almaty)
Prijs bij twee personen €375 p.p., bij vier personen €250 p.p. Schrijft u ons voor andere groepsgroottes. Alle kosten buiten Almaty zijn inbegrepen m.u.v. alcoholische versnaperingen.

Route 3 (Almaty-Charyn Canyon-Temerlik Canyon-Kolsai meren-Almaty)
Prijs bij twee personen €330 p.p., bij vier personen €220 p.p. Schrijft u ons voor andere groepsgroottes. Alle kosten buiten Almaty zijn inbegrepen m.u.v. alcoholische versnaperingen.

In alle gevallen geldt nog een bijdrage van €15 per boeking (dus niet per persoon) voor het Nederlandse Garantiefonds GGTO.

Informatie


PLAATS

de provincie Almaty

DATA

april-oktober

PRIJS

vanaf €220 en €330 p.p. bij resp. vier en twee personen

LENGTE

3 dagen

Contact