Duurzaamheid

Duurzaamheid

Kun je duurzaam reizen in Kazachstan, en naar Kazachstan?
We zijn ons bewust van de relatie tussen reizen en duurzaamheid.
En beseffen ons dat in principe niet of zo weinig mogelijk reizen het meest duurzaam is.
Mocht u toch andere delen van de wereld willen bekijken, zoals Kazachstan en andere Centraal-Aziatische landen, dan bent u bij ons aan het goede adres.

U zult wellicht per vliegtuig in Kazachstan arriveren. Per trein is ook mogelijk, en avontuurlijk, maar u zult aanzienlijk meer tijd nodig hebben voor uw vakantie.
Indien u de landen per vliegtuig wilt bezoeken, en wij de tickets zullen verzorgen, kunt u aangeven als u wilt dat we een CO2 toeslag bijboeken.

In Kazachstan kunt u de meeste attracties alleen bereiken per auto. Tussen de steden echter is een uitstekend netwerk van treinen. Zoals bijvoorbeeld de Talgo sneltrein tussen Almaty en Astana – met wifi! Waar mogelijk maken we gebruik van treinen en raden u die manier van vervoeren dan ook aan. Dat draagt bij aan duurzaam reizen in Kazachstan.

Op het platteland maken we waar mogelijk gebruik van homestays. Deze gebruiken we bij voorkeur, om de dorpsbewoners economisch te ondersteunen. Het moet gezegd dat het aantal homestays in Kazachstan nog niet bijzonder groot is, hoewel toenemend. Voor een homestay-reis kunt u beter terecht in het naburige Kirgiziƫ. Welke wij ook aanbieden, zie www.centraalaziereizen.nl.