Klantervaringen

Klantervaringen

Hallo Ardjan, Zhaniya, graag wilde ik jullie bedanken voor een hele mooie, en heel goed georganiseerde rit in Kazakhstan. Wij hebben ons kostelijk vermaakt, en onvergetelijke indrukken opgedaan. Het uitgestrekte en weidse landschap van de steppe, de adembenemende uitzichten in de Aktau bergen en in de omgeving van de Kolsai meren is een waanzinnige ervaring. We hadden ietwat pech met het weer, maar uiteindelijk had ook de ene avond/nacht/ochtend in de regen wel zijn charme. We hebben het paardrijden in Kolsai derhalve overgeslagen, en zelf op de laatste dag nog paardrijden geregeld in de Turgen vallei, wat ook helemaal te gek was. Bruut mooie uitzichten. Verder was het echt geweldig om zo ver van de beschaving te zijn, geen mens tegen te komen, en elke avond in de buitenlucht bij een kampvuur te zitten. Onze gids, Nurlan, sprak gewoon goed Engels, en daar waar nodig bracht mijn kennis van het Russisch ook uitkomst. In ieder geval hebben wij een hele toffe tijd gehad, ook zeker dankzij de expertise van Nurlan, want hij bracht ons naar een waanzinnig mooie geheime plek in de Temerlik Canyon voor de laatste nacht in de wildernis, wat hét hoogtepunt was van onze reis. Wij zijn extreem tevreden klanten, en bedanken jullie volle porties voor het organiseren van deze short break. Een dik compliment aan jullie bedrijf, jullie service en bereikbaarheid.
Heel veel succes in de toekomst, en wie weet tot nog eens een keer. Groeten! Borrit.

Borrit van Dis uit Nederland over zijn vijfdaagse trip met twee vrienden in de provincie Almaty in juni 2019

Wij zijn net weer terug uit Kazachstan en zijn zeer voldaan. We hebben de 9-daagse reis rondom Almaty gedaan met een groep van 10 personen. Wat een prachtig interessant enerverend weids land is Kazachstan en wat een vriendelijke gastvrije mensen. Wat hebben we veel mooie natuur gezien en afwisselende dingen gedaan. We hebben écht volop genoten.
Onze energieke gids Dina was fantastisch, de chauffeur Igor reed zeer betrouwbaar en de mercedes-bus zeer effectief. We hebben meer gekregen dan wat we verwacht hadden. Alles was perfect geregeld en werd flexibel ingevuld. Vanaf het allereerste contact met Ardjan voelden we ons “gehoord” in onze wensen en plannen. Dat is de hele reis zo doorgegaan. We zijn erg goed verzorgd en er werd steeds goed overlegd met ons. Heel fijn! Dát, in combinatie met het erg mooie weer maakte onze reis onvergetelijk. Hartelijk dank! We genieten en sudderen nog een hele tijd na, verwacht ik. Vriendelijke groeten.

Ria van Schaaijk uit Nederland over haar zevendaagse trip met 10 familieleden in de provincie Almaty in mei-juni 2019

Hallo Ardjan Langedijk, wij hebben van 09-07-2018 t/m 13-07-2108 een rondreis gemaakt door Kazachstan. Wij hebben genoten, een prachtige land. Onze complimenten aan de gids Sergey. Hij deed het fantastisch, was rustig aanwezig en had op zijn tijd humor. Vanwege de hitte waren we soms 's ochtends vroeg weg, maar hij ging gewoon door totdat het programma was afgelopen. Hij sloeg niks over en stond open voor een nieuwe excursie naar Khorgos. Kortom, de gids en de rondreis is een aanrader!!! Met vriendelijke groet.

Ineke en Martin uit Nederland over hun trip in de provincie Almaty in juli 2018

Dear Ardjan, we had a very nice trip in Almaty region with our great driver, Nurlan. The accommodation in Saty village was absolutely great - lovely people and amazing surroundings! All in all we do not have any reason to complain 🙂 We only had no lunch on our way back to Almaty as it was shown in the trip description, but it doesn't matter at all! It was very important for us to see a landscape and some points of interest BEFORE the mass tourism arrives - so we guess, that it was the right decision for us at the right moment! Thanks for all, Ardjan! Best regards.

Sebastian from Frechen, Germany on his four day trip for two persons in Almaty Province in July 2018

We zijn net terug van een heerlijke vakantie in Kazachstan! Ardjan heeft daarbij uitstekend geholpen. Hij luisterde goed, werkte snel, en reageerde altijd snel en adequaat op onze vragen, ook onderweg. We kregen voor de reis twee contactpersonen (in Kazachstan en Kirgizië respectievelijk) die goed werk leverden. We hebben een heerlijke vakantie gehad, en zullen je zeker aanbevelen.

Tjemme van der Meer en Ineke Bil uit Nederland over hun korte trips in Kazachstan en in Kirgizië met vier personen in augustus 2018

Beste Ardjan, we hebben een hele interessante en gevarieerde vakantie gehad. Ik ben blij dat we de eerste week hebben laten organiseren, want de 'Groene ring Almaty' hadden we op eigen houtje niet voor elkaar gekregen. Zo hadden we een goede chauffeur (Konstantin), die ons in het Engels alles uitlegde wat we wilden weten. De reis was heel gevarieerd: Almaty was erg modern, multicultureel, en goed georganiseerd. De dorpen hadden hun hoogtepunt waarschijnlijk in de Sovjettijd gehad. De natuur is erg mooi, al moet je er soms een flink stuk voor rijden. Het verblijf in Saty beviel ons het beste, met mooie wandelingen rond het Kayindi meer en de Kolsai meren, en daarna heerlijk eten bij een Kazachse familie. Veel groeten.

Annemieke & Thomas uit Nederland over hun achtdaagse rondreis 'De Groene Ring Almaty' in augustus 2018

Hoi Ardjan, we zijn inderdaad al weer even terug. Hebben een geweldige reis gehad en genoten van de weidse natuur, vriendelijke mensen en het reizen zelf. Bedankt voor het organiseren, het is bijzonder hoe vlekkeloos alles verlopen is!

Koen van Dijk uit Nederland over zijn trip 'Hoofdoel: het Aralmeer' van 18 dagen voor twee personen juli-augustus 2018

Deze zomer zijn wij op rondreis in Kazachstan geweest, dit was voor ons de eerste kennismaking met het land. Uit reisverslagen op internet hadden wij begrepen dat sommige trips beter niet op eigen gelegenheid gedaan kunnen worden. Wij kwamen bij onze zoektocht op internet uit bij Kazachstan Reizen. Wij wilden graag een tour op maat naar het Aralmeer. Ardjan heeft ons een voorstel gedaan waarin wij ons prima konden vinden. Wij zijn met een, goed Engels sprekende, gids naar het Aralmeer geweest. Onderweg zijn we regelmatig gestopt en kregen we ook heel veel informatie. Een prima gids dus. Wij logeerden bij een Kazachs gezin thuis en ondanks dat wij de taal niet spreken, was dit een heel erg leuke en unieke ervaring. Ook hebben wij nog de WK finale voetbal gekeken in de plaatselijke kroeg, dit was ook erg leuk om mee te maken. Onze trein vertrok om 6 uur ’s ochtends, ook dat was geen enkel probleem. Er werd zelfs nog een heerlijk ontbijt voor ons klaar gemaakt door de gastvrouw, waarvoor onze complimenten. Wij kunnen Kazachstan Rreizen dan ook bij iedereen aanbevelen.

Familie Deurloo uit Nederland over hun vierdaagse trip voor vier personen naar het Aralmeer in juli 2018

Het was een schitterende reis naar en in Kazachstan. Astana is een bijzondere stad en leuk om te zien en mee te maken. In Shymkent werden we keurig opgewacht door Ismail en rondgereden langs de culturele hoogtepunten. Onderweg kregen we nog kamelenmelk. Dat had ik beter kunnen laten staan, bleek later. De treinreis van Turkestan naar Tulkubas was heel leuk en comfortabel. Akzu-Zhabagly is schitterend, onze huisvesting was prima en de gids Rustem was gezellig en informatief. Daarna gingen we met de Spaanse trein naar Almaty. De Spaanse trein is aanmerkelijk minder stabiel dan de Russische maar toch okay. Almaty is een mooie stad. Hier hebben we een auto gehuurd waarmee we naar Altyn Emel en Charyn Canyon zijn geweest. Prachtige landschappen. We zijn geëindigd met nog anderhalve dag Almaty.
Wij vonden het een hele mooie ervaring! Vriendelijke mensen en een prima bereisbaar land. Indrukwekkende landschappen. Dank voor je hulp en met vriendelijke groet

Ruud Limmen uit Nederland over zijn negendaagse avontuur in verschillende delen van Kazachstan voor vier personen in juni 2018

Samen met gids Timur zijn we vijf dagen de natuur ingetrokken vanuit Almaty. In korte tijd hebben we een zeer afwisselende natuur gezien: van de droge en ruige White Mountains en Singing Dune tot aan het mooie Kolsai meer en het overnachten in een yurt. Het gebrek aan grote stromen toeristen en de vriendelijkheid van de mensen onderweg zorgen ervoor dat je je stiekem een klein beetje een avonturier voelt in onontdekt gebied. Voor de liefhebbers van natuur is deze tour een absolute aanrader!

Gwenda Albus uit Nederland over haar vijfdaagse trip voor twee personen vanuit Almaty in augustus 2018

Goedemiddag, we hebben een fantastische reis gehad! Kazachstan is een prachtig land, nog mooier dan vooraf verwacht. Alles was zeer goed verzorgd en geregeld. Ook onze gids Dina en de chauffeur verdienen complimenten. Steeds in de weer om het ons naar de zin te maken. Kortom, het was geweldig!!

Tini van Schaaijk-Swinkels uit Nederland over haar negendaagse reis voor 10 personen de Groene Ring Almaty in mei-juni 2018

Juni 2018, vader en zoon op avontuurlijke rondreis. 8-daagse reis gemaakt self-drive 4x4. Allemaal perfect geregeld door Ardjan. Prachtige landschappen. Almaty – Charyn Canyon – Saty (Kolsai meren) – Altyn Emel National Park (zingende duinen en bergen). Compliment aan de lokale begeleiding. Zowel bij aankomst als vertrek was reisagent Assija aanwezig met tips, alle informatie (hotels, homestays, telefoon nummers) en bij overdracht van de huurauto. Een prachtige reis! Wel lange dagen maar zeker de moeite waard!

Leo en Ko van Loon uit Elst Gelderland over hun achtdaagse reis de Groene Ring Almaty self-drive in juni 2018

Beste Ardjan, we hebben een zorgeloze en fantastische reis gehad. De omgeving in beide landen was nog mooier dan we hadden gedacht en de mensen waren veel vriendelijker dan verwacht (we hadden de Russische ‘vriendelijkheid’ verwacht). Ook waren we blij met onze keuze om zonder gids te reizen, dat is prima te doen en geeft toch wat meer vrijheid.
De overnachtingen waren zeer gevarieerd en soms boven verwachting luxe. Eten in de homestays was zeer goed. Fijn dat de overnachtingslocaties in steden/dorpen op centrale plekken waren gesitueerd zodat we gelijk de buurt lopend konden verkennen. Overnachting Baytur resort was tegengevallen, onvriendelijk personeel en al het sanitair was aan het lekken (we hadden een huisje, misschien zijn de yurts beter).
Autohuur was uitstekend, helder contract en goede afspraken. Overnachtingslocaties hadden vooraf wel duidelijker aangegeven mogen worden, bv met coördinaten. We zullen je zeker aanraden bij vrienden die ook richting centraal Azië willen vertrekken. Misschien ga ik nog een keer op de motor door Kirgizië en Tadjikistan. Bedankt voor het regelen.
Met vriendelijke groet.

Diederik Zuiderwijk uit Nederland over zijn rondreis van 21 dagen voor twee personen met gehuurde auto's door Kazachstan en Kirgizië in augustus 2018

Zoals beloofd, kom ik terug met betrekking tot onze vakantie. Het was fantastisch. De balans tussen wandelen en kijken werd bereikt. De definitieve route was een goede balans.
Elke sectie van Kazachstan was uniek, onze lokale gidsen geweldig, zo deskundig en zorgden ervoor dat onze reis fantastisch was. Alle gidsen waren punctueel, waar een gids moest zijn was er één. De chauffeurs waren zeer beleefde, veilige en goede reisgenoten. De treinreis was ook geweldig, de mensen zo vriendelijk. Het was geweldig de gesprekken die we hadden met de lokale bevolking zonder een gemeenschappelijke taal. De familiefoto's en een paar kangaroo-foto's braken het ijs.
Een storm die betekende dat we niet konden overnachten, zorgde ervoor dat we in een herberg voor bedevaartsgangers in één van de ondergrondse moskeeën sliepen. Wat een geweldige ervaring, eigenlijk één van de hoogtepunten.
Tadzjikistan was ook geweldig, zo ongelooflijk mooi en ook de mensen aardig. Geweldige gids en chauffeur voor de reis. Over het algemeen was de accommodatie uitstekend, de standaard verschilde in elke locatie om overeen te komen met de locatie.
De enige kritiek was dat we te veel eten hadden, dus goed gevoed. De restaurants etc, geweldig. Voor mensen die deze twee landen willen ervaren was deze reis perfect. Nogmaals bedankt.

Steve & Penny Beagley uit Darwin, Australie over hun rondreis van 27 dagen voor Kazachstan (w.o. naar Mangistau) en Tadjikistan in mei-juni 2018.

Het was geweldig. Alles was en werd super goed en relaxt geregeld, van de afspraken met chauffeur Brimjan (wij verstonden Ibrahim) tot de rondleiding 'op maat' met Assemgul. Brimjan/Ibrahim was zeer flexibel waardoor we qua tijden of bestemmingen konden variëren, en, ten opzichte van de andere taxi's die we hebben genomen om bij restaurants te komen, een zéér rustige rijder.... Assemgul was uitermate open en gezellig, wist alles en nog veel meer, helemaal goed. En het was heel prettig om meteen de eerste dag wegwijs te zijn in de stad, die groter (ruimer) was dan we ons hadden voorgesteld. We hebben ons enorm verbaasd over het feit dat in een stad die 80% moslim is er geen enkel persoon in burka of dichtgesluierd rondliep. Het mooiste moment in dat opzicht was, dat de arabieren die op de Expo hun paviljoen hadden en wel in traditionele 'jurken' rondliepen, met alle Kazachse bezoekers op de foto moesten. Heel relaxt allemaal, schoon en netjes (zelfs toen er op de Expo op een dag 100.000 mensen rondliepen waren de toiletten schoon), en heel aardige mensen, en een pré natuurlijk dat de jeugd behoorlijk tot goed Engels spreekt, waardoor er ook getolkt kon worden tussen de oudere bevolking en 'ons toeristen'. Ook bijzonder om te zien dat men helemaal niet was ingesteld op toerisme (hoewel nu met de Expo het iets 'normaler' was). We werden regelmatig gevraagd waar we vandaan kwamen; veel 'vragers' kenden Nederland of in ieder geval Europa uit studie of werk. En souvenirs of ansichtkaarten waren niet tot nauwelijks te krijgen. Helemaal niet erg, integendeel. We waren ook erg blij met ons hotel. Tijdens o.a. de rondtoer hebben we het door jou voorgestelde hotel gezien, in een deel van de stad dat ons absoluut minder aantrok dan waar we nu zaten, ook qua loopafstand van waar we wilden fotograferen. Seven Inn is absoluut een aanrader. Het is klein, maar mede daardoor is de service van de drie dames van de receptie heel ruim en goed. Het ligt rustig, de kamers zijn goed en schoon en met goede airco, het ontbijt is adequaat, kortom: gewoon prima. Samengevat: we waren heel verrast dat we 5000 km van huis waren maar het allemaal 'zo westers gewoon' was. En ja, voor mijn doel, foto's, was het prima! Binnenkort staat er wel het een en ander op mijn website, www.ddfoto.nl. We waren heel blij dat jij alles vooraf geregeld had, dus daarvoor nogmaals onze dank. En onze verhalen zijn inmiddels door veel vrienden en kennissen gretig aangehoord.

Marja en Agnes uit Nederland over hun zesdaagse bezoek aan de Expo in Astana in september 2017

In augustus 2017 hebben wij de als een van de eersten de Avontuurlijke gezinsvakantie in Kazachstan & Kirgizië gemaakt met een gezelschap van volwassenen en kinderen in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar. We hebben er erg van genoten! We hebben een goede indruk gekregen van de gevarieerde en indrukwekkende landschappen, steden en cultuur in deze twee landen. We vonden de afwisseling van avontuur (bijvoorbeeld het wandelen en overnachten in de bergen en in de canyon) en relaxen (bijvoorbeeld in het resort aan het Issy Kul meer en het Skazka resort bij Almaty) heel fijn. Zo had de reis voor iedereen in onze groep wat te bieden. Ardjan, bedankt voor het organiseren van deze mooie reis.

Familie Jonker uit Leiden over hun familierondreis van twee in augustus 2017

Dear Ardjan, we had very nice day trip, thank you very much for organizing this tour for us. Best greetings also to our guide and driver, they were fantastic. With the best wishes.

Helgi Panderi from Estonia on her day trip with four people from Astana to the Borovoe in August 2017

We hebben een fantastische reis gehad! Erg gelachen met gids Nurlan en mooie gesprekken gehad over cultuur en politiek met de tweede chauffeur en gids. Het was erg prettig een ervaren chauffeur te hebben, de verkeersborden maar vooral de wegen waren een flinke uitdaging. We zijn heel erg blij dat we lake Tuzkol hebben meegenomen, wat mooi!! Zelfde geldt voor het Assy plateau, ook dat was een hoogtepunt! Nurlan heeft echt zijn best gedaan met koken vanuit zijn bus, wat heerlijk was. Engels was prima, genoeg om een grapje in te maken. Meer heb je niet nodig om de stemming er in te houden. Het land heeft ons echt verbaasd, ik heb een hoop mooie plaatjes kunnen schieten. En wat een gastvrijheid!! Bedankt voor het regelen, een hele beleving. We gaan zeker snel terug die regio in (Kirgizië en Mongolië).

Nienke Wijnbelt uit Nederland over haar trips vanuit Almaty en vanuit Karaganda voor twee personen in augustus 2017

De reis was echt super, iedereen was aangenaam verrast! Alle onderdelen waren top, van Astana tot het skiën tot de roadtrip! Er zijn niet echt noemenswaardige dingen fout gegaan, dus dat is ook mooi meegenomen :). Dank voor de goede organisatie!

Bas Bangert uit Nederland over zijn rondreis met acht personen inclusief een self-drive vanuit Almaty in april 2017

Dear Ardjan, our tour was excellent and our tour driver (Sergey) was very helpful and kind. Overall a very good experience. Thanks for setting it up for us.

Mike O'Sullivan from New Zealand on his four day tour for two persons from Almaty in September 2017

We are back home in Atyrau now. Just wanted to let you know that we had a great time on our tour! Our guide, Ruslan, was great! His English was better than we excepted, and with my Russian, we were able to communicate easily. He was lots of fun and very informative. We ended up hiking from Kolsai Lake 1 to 2, which was tough but beautiful! We also loved staying at the guesthouse in Saty with Kamai and her family. I hope we get to bring some friends on a similar tour next year! Thanks again!

Jessica Hanslik, living in Atyrau, Kazakhstan, on her five day tour for two persons from Almaty in September 2017

Many thanks for compiling a varied trip, everything ran like clockwork (only exception was the return from Karaganda when we were unclear on the return arrangement and didn’t realise we had to purchase tickets and arrange our own taxi, it wasn’t a problem just confusing). The guides and drivers were very accommodating and were more than happy to make adjustments to meet our requirements. Vehicles were appropriate for the conditions and in most cases exceeded our expectations. Genuinely enjoyed the trip, from the cities to the country side, Kazachstan is an interesting blend of new, tradition and the unexpected. Never at any time did we feel threatened or unsafe. (Sheila).
Thank you for a very interesting trip - guides and drivers were lovely people who looked after us very well. We also enjoyed meeting some of your other clients who were sharing our accommodation. The hike up Mt Aksoran was a bit of a challenge- we hiked for 9 hours in baking heat and didn't make it to the top (maybe rethink that for older guests). Also the Karlag museum in Karaganda would have been interesting to visit but we didn't know about it at the time. At Kolsay lake we hired horses to take us up to Kolsay 2. Not for inexperienced riders but for us it was the highlight of the trip. We had a long evening in Almaty before our flight so we booked into a hotel for showers dinner and a rest - top marks to our driver Sasha who insisted on coming back for us at 11pm to drive us to the airport. Thanks again. (Ishbel).

Sheila Jackson and Ishbel Raffle from Scotland on their 18-day trip to Central and South Kazakhstan in September 2017

Hartelijk dank voor het boeken van de 2-daagse trip naar Borovoe en de 4-daagse trip in Turgen. Borovoe was mooi, maar Turgen en omgeving was GEWELDIG. De camping van de Trekkingclub in Turgen is mooi gelegen en de voorzieningen zijn goed. En wat kan Inura goed koken!!
Onze gids Maria sprak goed Engels en ze reed goed op de slechte wegen. De auto was heel comfortabel. Maria heeft ons veel informatie gegeven over de omgeving en het leven in Kazachstan. Zonder gids hadden we een veel minder goed beeld van het land gekregen. Het landschap is echt overweldigend mooi!
Bij een volgende trip naar deze regio zullen we zeker weer contact opnemen met je.

Simon en Ellen Geleijnse uit Nederland over hun twee korte trips naar de Borovoe vanuit Astana en de Turgen vallei vanuit Almaty in augustus 2017

We had a great time in Kazakhstan, and the hotel, Brimjan and guide were very good to us. The Expo itself was more than we could have hoped for – and we managed to fill all our time there with interesting things to see and do. Brimjan is a most conscientious, punctual, reliable and friendly driver – we were never kept waiting and he was always very helpful and thoughtful. On arrival it was clear that Kazzhol was not appropriate for a wheelchair user – with a flight of 12 or so steps to get into reception. This did cause us some consternation on arrival, but by the time we had returned from the city tour, the hotel staff had begun construction of a ramp! For the rest of the week when we needed to leave the hotel and on return several staff were summoned to help to get Cassandra in her wheelchair up and down the ramp (which was too steep to do alone). We thought the effort the hotel made for us was outstanding – and above and beyond what we would expect elsewhere. All of your travel arrangements went off without a hitch too. All in all – a great success – so thank you very much for your patience and efforts.

Cassandra and Mike Morris from the UK on their eight day trip to Astana and the EXPO in August 2017

Hoi Ardjan, we zijn al weer een paar weken terug van onze geweldige rondreis door Kazachstan en Oezbekistan, maar willen je nog ontzettend bedanken dat je alles zo goed voor ons hebt geregeld. Overal waar we aankwamen stond al weer iemand op ons te wachten om ons naar onze bestemming te brengen. Ook de gidsen waren erg hartelijk en wisten erg veel te vertellen over de natuur, gebouwen en geschiedenis. De meeste chauffeurs konden ook wel een beetje tot zeer goed Engels. Ook de hotels en homestays waren prima met een goed ontbijt en diner. Het enige wat soms iets beter had gekund waren de bedden. Vooral in het Altyn Emel hotel heb ik bijna niet kunnen slapen. Zo hard waren de bedden. De vrouwen die het hotel daar runnen waren echter zo vriendelijk dat dat al weer veel goed maakte. Het hotel in Buchara was het mooiste hotel die we gehad hebben en de homestay in Saty village was het gezelligste adresje. Hier zaten we 's avonds met een aantal internationale toeristen lekker bij het kampvuur. Al met al een geslaagde vakantie. Bedankt daarvoor.

Michel Koggel en Sacha Blum uit Nederland over hun rondreis van 19 dagen in Kazachstan en Oezbekistan in september 2017

Gisteren teruggekomen van een bijzondere en enerverende reis door het prachtige Kazachstan. Van begin tot het eind was alles perfect geregeld. Complimenten daarvoor! De excursies in Almaty werden begeleid door Dinah, een prima Engelssprekende gids, die met veel enthousiasme wist te vertellen over de stad. Tijdens de eerste dagen van onze rondreis was Aleksandar onze chauffeur. Zeer vriendelijk en behulpzaam, maar helaas was zijn Engels zeer minimaal waardoor het lastig communiceren was. Desondanks kwamen we met handen-en-voeten een heel eind. En als we ‘picture, please’ riepen, wist hij al snel dat hij boven op zijn rem moest! Halverwege nam Constantin, zijn jongere broer, het stokje over. Zijn Engels was stukken beter. Hierdoor hebben we tijdens de verschillende lange autoritten veel ervaringen kunnen delen over het leven in Kazachstan en in Nederland. Hoogtepunten waren er in overvloed. Eten bestellen in een restaurant in Almaty met een Kazachse kaart en alleen Kazachs sprekende bediening en dan hopen dat er op je bord komt wat je bedoelde. Met z’n vieren wandelen in het prachtige Aktau-gebergte in Altyn-Emel NP, zonder een sterveling tegen te komen. Een toevallige ontmoeting met de bijzondere steppe-agaam bij de zingende zandduin in hetzelfde NP. De homestay bij de familie van Temirghan in het pittoreske boerendorpje Saty aan de voet van het Tien Shan-gebergte. De ontvangst en het verblijf waren hartverwarmend en gastvrij en de voorgeschotelde maaltijden waren het beste dat we tijdens deze reis hebben gegeten. De reis met de nachttrein van Almaty naar Tuelkebas als enige westerse toerist tussen de locals. De uitbundig bloeiende wilde tulpen in het Aksu Zhabagly Nature Reserve. Tijdens één van de wandelingen in hetzelfde natuurreservaat oog in oog staan met een Tien Shan-beer. Kortom, deze reis door het nog redelijk onontdekte zuidoosten van Kazachstan was een aaneenschakeling van hoogtepunten.
We kijken dan ook met veel goede herinneringen terug naar onze trip en willen je hartelijk danken voor al je inspanningen om dit mogelijk te maken. We hebben ervan genoten en gaan Kazachstan als reisbestemming (ook voor gezinnen!) zeker promoten.

Familie Warmerdam uit Nederland over hun rondreis van tien dagen met twee jonge kinderen in Zuid Kazachstan april-mei 2017

Dear Ardjan, it was Amazing! Incredible! Mind-blowing! Probably, equal to being in Space itself. I was proud of people. Thank you!

Svitlana Zagorodniuk from Ukraine on her 3-day tour to a manned space launch at Baikanur in April 2017

    Contact