Ervaringen van Reizigers

Ervaringen van Reizigers

Ardjan, onze drie weken in Kazachstan en Kirgizië zijn vlekkeloos verlopen. Geen enkel probleem, afspraken steeds nageleefd, logies waar ook OK, interessant programma. Een dankjewel is op zijn plaats.
Groeten, Tevreden Johan en Lies.

Johan Declercq uit Gent, België, over zijn drieweekse rondreis in Kazachstan en Kirgizië in september 2023

Wij hebben een bijzonder mooie reis gehad. Wat betreft de begeleiding (gids, chauffeur) prima mensen, die goed Engels konden en waarmee je een goed gesprek over alles en nog wat kan hebben. Wat betreft de accommodaties. De eerste accommodatie in Almaty war ver weg de minste. Een oud gedateerd hotel, waarbij we de pech hadden een dag zonder water te zitten. De kamer was schoon, maar daar hield het mee op. De matrassen waren waarschijnlijk net zo oud als het hotel. Het ontbijt en de ligging en het personeel waren overigens prima. Voor een volgende reis zou ik voorstellen hier een alternatief voor te kiezen. De overige accommodaties waren goed, vriendelijk personeel en we hebben overal genoten. Het was een mooie afwisselende reis, zowel qua natuur als qua cultuur. Alhoewel Astana even een cultuurshock was, we moesten even omschakelen van de boer naar de moderne wereld. Maar ook daar weer een prima gids die alles goed maakte.

Gerrit van Dam uit Hengelo over zijn Hoogtepunten Reis in Kazachstan voor twee personen in augustus 2023

Beste Ardjan, onze vakantie zit er op. Wat hebben wij genoten van dit prachtige land! Alles was top geregeld. In Astana hadden wij een hele aardige gids en chauffeur. Het leuke van deze gids was, dat we het ook hadden over het gewone leven in Kazachstan, naast de bezienswaardigheden en historie. In Almaty hadden wij ook een hele leuke chauffeur (voor een week), die er ook van hield om dingen te doen en heeft ons (alleen als we het wilden) regelmatig vergezeld bij wandelingen. De Zingende duinen, Aktau mountains, de blauwe bergmeren bij Saty etc. waren schitterend. We waren ook blij dat we in de natuur extra dagen hadden. Het verblijf in Saty was super. Het eten erg goed en zo leuk opgediend met houten borden. Ook de eindeloze vlaktes hebben bij mij veel indruk gemaakt.
De treinreis van Almaty naar Turkestan was ook erg leuk. We hadden een tweepersoons coupé met privé toilet en douche. Dat was super! Daar hebben we genoten van het mausoleum en alle bezienswaardigheden en regelmatig op de foto geweest met oude vrouwtjes (o.a. zeer kleine vrouwtjes uit Oezbekistan). De mensen zijn erg aardig en spontaan. De chauffeur/gids was ook een prima man, die veel wist over de historie.
De laatste paar dagen in Jabably waren ook leuk. Aardige mensen die het pension runde. Helaas hebben we daar qua weer het iets minder gehad. We hadden alle dagen stralend weer, maar in Jabably zijn we één keer flink nat geregend (was ook wel weer mooi, omdat dan de bergen omringd worden door wolken en dit mooie foto’s opleverde) en de laatste dag kon het programma niet doorgaan vanwege de regen. De gids bood aan om eerst naar een museum te gaan, dan naar zijn dorp en een school te bezoeken en daarna bij hem thuis te lunchen. Dat was toch ook een hele belevenis. Bij de school hadden we bijna het idee dat wij de koning en koningin waren. De kinderen mochten aan ons in het Engels vragen stellen, om zo hun Engels wat te leren. Dat vonden ze best spannend, maar ook weer heel leuk om met ons als toerist op de foto te gaan. De lunch bij de gids thuis was ook echt zo leuk. Zo krijg je nog wat meer inzicht in hoe de mensen leven en wonen.
Alle verblijven waren ook heel goed. De ene iets luxer, de andere wat eenvoudiger, maar alles had zijn charmes. Alle verblijven waren keurig schoon en het eten was ook altijd goed. Het enige wat we niet lekker vonden was een ontbijt van griesmeelpap en boekweitpap, maar dat is persoonlijk (haha). Het is natuurlijk ook leuk om te zien en proeven wat regulieren maaltijden zijn en dan eten we een broodje extra als het wat minder je smaak is. Maar voor de rest waren de maaltijden echt goed.
Zoals je kunt lezen hebben we echt ontzettend genoten van het land, de mensen etc. Via deze weg wil ik je bedanken voor het regelen. Het was echt super geregeld!!

Anja Jongejan uit Nederland over haar rondreis van twee weken voor twee personen door Kazachstan in mei 2023

Uitgebreid persoonlijk advies en een fantastisch goed georganiseerde rondreis door het mooie Kazachstan. Wat echt opviel was de aandacht voor details. Dat begon al bij het programma en dat bleek ook steeds weer ter plaatse. Van opvang op de luchthaven tot een kleine verschuiving in het programma waardoor we nog net iets meer konden doen en zien. De rondreis was heel gevarieerd en liet ons veel verschillende natuur zien. Met als bonus dat onze chauffeur goed Engels sprak en uit zichzelf nog leuke extra’s regelde. We gaan vast nog een keer naar Centraal Azië en komen dan graag terug voor een volgende boeking.

Familie Bakker uit Haarlem over hun tiendaagse reisperiode in en nabij Almaty in augustus 2022

Dag Ardjan, we zijn net terug van een fantastische 14-daagse vakantie in Oezbekistan en Kazachstan. Het was een unieke bestemming en belevenis!!! Reclame hiervoor zal zeker door ons worden gemaakt bij familie en vrienden. Eén minpuntje: Almaty is tegengevallen. Voor de rest van de vakantie : 10/10!

Martine en Fraukje uit België over hun 16-daagse rondreis in Oezbekistan en Kazachstan in september 2019

Dag Zhaniya, bedankt, voor een heel fijne reis in Kazachstan. We waren erg onder de indruk van de natuur en de verscheidenheid in het landschap! Nurlan was een goede gids & chauffeur en kon zeker goed genoeg Engels om mopjes te maken tijdens de autoritten en het avondeten. We hebben echt een leuke tijd met hem gehad. De auto zelf was ook heel comfortabel. Ik had zelf gevraagd om de standaardtrip met een dag uit te breiden, achteraf gezien zou ik het toch op vier dagen gehouden hebben. Ons (wandel)tempo lag toch hoger dan verwacht.
Het mooiste vonden wij zelf de wandeling in de Aktau bergen, een heel bijzondere ervaring, omdat we echt helemaal alleen waren. De homestay in Saty vonden we ook een aanrader, echt heel vriendelijke en gastvrije mensen en lekker eten.
We hebben dus een geweldige vakantie gehad, nog eens bedankt voor de organisatie!

Lindsy & Thomas uit België over hun vijfdaagse trip vanuit Almaty in september 2019

Wij zijn net terug van onze driedaagse trip! Het was geweldig! Geef ze daar in Kazachstan nog maar eens een dikke pluim en vooral Constantin, onze chauffeur heeft dat fantastisch gedaan. Hij sprak heel goed Engels (en kende zelfs al enkele woordjes Nederlands). Het was een zalig mens, zalige rit en we hebben fantastisch mooie dingen gezien!

Veerle Thys uit België over haar driedaagse trip vanuit Almaty met vier personen in juli-augustus 2019

Hallo Ardjan, we hebben erg genoten van onze 4-daagse tocht naar de bergen. Tau was een prima gids. Hij sprak goed Engels, was energiek, wist veel van het gebied en een erg plezierig in de omgang. Het ging perfect samen met mijn zoon. Ik vond Kazakhstan erg mooi. Het heeft mijn kennis over het land vergroot, en beter begrip voor de Kazakken gegeven. Dank voor je advies en de organisatie!

Anke van Dam uit Nederland over haar vierdaagse trip met twee vrienden in de provincie Almaty in juli 2019

Dag Ardjan, we zijn gisterenavond thuis gekomen na 18 fantastische dagen in Kazachstan. Dank je wel om alles zo goed voor ons te regelen. De hotels, de guesthouse in Saty, de yurt in de Charyn Canyon, het transport naar de hotels, alles was piekfijn geregeld. Sacha en Dina hebben ons een prachtige tijd bezorgd rond Almaty. We waren heel blij met de comfortabele wagen waar we voldoende ruimte hadden voor onze groep van zes (met airco) en met de behendige rijstijl van Sacha. Dina was voor ons de geknipt gids: altijd vriendelijk en in de weer, ontzettend goed met de kinderen en goed op de hoogte van de geschiedenis en de gewoontes in Kazachstan. De kinderen noemen haar intussen tante Dina, ik denk dat dit genoeg zegt. Ze is er in geslaagd om Zhano nog trotser te maken op zijn roots dan hij al was. Fijn ook dat haar Engels zo goed is, ook voor de kinderen was er heel veel verstaanbaar. Verder hebben we de Kazachse bevolking ervaren als heel gastvrij en was de natuur adembenemend.

Nele Hermie uit België over haar 18-daagse reis met zes personen door verschillende delen van Kazachstan in juli 2019

Hallo Ardjan, Zhaniya, graag wilde ik jullie bedanken voor een hele mooie, en heel goed georganiseerde rit in Kazakhstan. Wij hebben ons kostelijk vermaakt, en onvergetelijke indrukken opgedaan. Het uitgestrekte en weidse landschap van de steppe, de adembenemende uitzichten in de Aktau bergen en in de omgeving van de Kolsai meren is een waanzinnige ervaring. We hadden ietwat pech met het weer, maar uiteindelijk had ook de ene avond/nacht/ochtend in de regen wel zijn charme. We hebben het paardrijden in Kolsai derhalve overgeslagen, en zelf op de laatste dag nog paardrijden geregeld in de Turgen vallei, wat ook helemaal te gek was. Bruut mooie uitzichten. Verder was het echt geweldig om zo ver van de beschaving te zijn, geen mens tegen te komen, en elke avond in de buitenlucht bij een kampvuur te zitten. Onze gids, Nurlan, sprak gewoon goed Engels, en daar waar nodig bracht mijn kennis van het Russisch ook uitkomst. In ieder geval hebben wij een hele toffe tijd gehad, ook zeker dankzij de expertise van Nurlan, want hij bracht ons naar een waanzinnig mooie geheime plek in de Temerlik Canyon voor de laatste nacht in de wildernis, wat hét hoogtepunt was van onze reis. Wij zijn extreem tevreden klanten, en bedanken jullie volle porties voor het organiseren van deze short break. Een dik compliment aan jullie bedrijf, jullie service en bereikbaarheid.
Heel veel succes in de toekomst, en wie weet tot nog eens een keer. Groeten! Borrit.

Borrit van Dis uit Nederland over zijn vijfdaagse trip met twee vrienden in de provincie Almaty in juni 2019

Wij zijn net weer terug uit Kazachstan en zijn zeer voldaan. We hebben de 9-daagse reis rondom Almaty gedaan met een groep van 10 personen. Wat een prachtig interessant enerverend weids land is Kazachstan en wat een vriendelijke gastvrije mensen. Wat hebben we veel mooie natuur gezien en afwisselende dingen gedaan. We hebben écht volop genoten.
Onze energieke gids Dina was fantastisch, de chauffeur Igor reed zeer betrouwbaar en de mercedes-bus zeer effectief. We hebben meer gekregen dan wat we verwacht hadden. Alles was perfect geregeld en werd flexibel ingevuld. Vanaf het allereerste contact met Ardjan voelden we ons “gehoord” in onze wensen en plannen. Dat is de hele reis zo doorgegaan. We zijn erg goed verzorgd en er werd steeds goed overlegd met ons. Heel fijn! Dát, in combinatie met het erg mooie weer maakte onze reis onvergetelijk. Hartelijk dank! We genieten en sudderen nog een hele tijd na, verwacht ik. Vriendelijke groeten.

Ria van Schaaijk uit Nederland over haar zevendaagse trip met 10 familieleden in de provincie Almaty in mei-juni 2019

Hallo Ardjan Langedijk, wij hebben van 09-07-2018 t/m 13-07-2108 een rondreis gemaakt door Kazachstan. Wij hebben genoten, een prachtige land. Onze complimenten aan de gids Sergey. Hij deed het fantastisch, was rustig aanwezig en had op zijn tijd humor. Vanwege de hitte waren we soms 's ochtends vroeg weg, maar hij ging gewoon door totdat het programma was afgelopen. Hij sloeg niks over en stond open voor een nieuwe excursie naar Khorgos. Kortom, de gids en de rondreis is een aanrader!!! Met vriendelijke groet.

Ineke en Martin uit Nederland over hun trip in de provincie Almaty in juli 2018

Dear Ardjan, we had a very nice trip in Almaty region with our great driver, Nurlan. The accommodation in Saty village was absolutely great - lovely people and amazing surroundings! All in all we do not have any reason to complain 🙂 We only had no lunch on our way back to Almaty as it was shown in the trip description, but it doesn't matter at all! It was very important for us to see a landscape and some points of interest BEFORE the mass tourism arrives - so we guess, that it was the right decision for us at the right moment! Thanks for all, Ardjan! Best regards.

Sebastian from Frechen, Germany on his four day trip for two persons in Almaty Province in July 2018

We zijn net terug van een heerlijke vakantie in Kazachstan! Ardjan heeft daarbij uitstekend geholpen. Hij luisterde goed, werkte snel, en reageerde altijd snel en adequaat op onze vragen, ook onderweg. We kregen voor de reis twee contactpersonen (in Kazachstan en Kirgizië respectievelijk) die goed werk leverden. We hebben een heerlijke vakantie gehad, en zullen je zeker aanbevelen.

Tjemme van der Meer en Ineke Bil uit Nederland over hun korte trips in Kazachstan en in Kirgizië met vier personen in augustus 2018

Beste Ardjan, we hebben een hele interessante en gevarieerde vakantie gehad. Ik ben blij dat we de eerste week hebben laten organiseren, want de 'Groene ring Almaty' hadden we op eigen houtje niet voor elkaar gekregen. Zo hadden we een goede chauffeur (Konstantin), die ons in het Engels alles uitlegde wat we wilden weten. De reis was heel gevarieerd: Almaty was erg modern, multicultureel, en goed georganiseerd. De dorpen hadden hun hoogtepunt waarschijnlijk in de Sovjettijd gehad. De natuur is erg mooi, al moet je er soms een flink stuk voor rijden. Het verblijf in Saty beviel ons het beste, met mooie wandelingen rond het Kayindi meer en de Kolsai meren, en daarna heerlijk eten bij een Kazachse familie. Veel groeten.

Annemieke & Thomas uit Nederland over hun achtdaagse rondreis 'De Groene Ring Almaty' in augustus 2018

Hoi Ardjan, we zijn inderdaad al weer even terug. Hebben een geweldige reis gehad en genoten van de weidse natuur, vriendelijke mensen en het reizen zelf. Bedankt voor het organiseren, het is bijzonder hoe vlekkeloos alles verlopen is!

Koen van Dijk uit Nederland over zijn trip 'Hoofdoel: het Aralmeer' van 18 dagen voor twee personen juli-augustus 2018

Deze zomer zijn wij op rondreis in Kazachstan geweest, dit was voor ons de eerste kennismaking met het land. Uit reisverslagen op internet hadden wij begrepen dat sommige trips beter niet op eigen gelegenheid gedaan kunnen worden. Wij kwamen bij onze zoektocht op internet uit bij Kazachstan Reizen. Wij wilden graag een tour op maat naar het Aralmeer. Ardjan heeft ons een voorstel gedaan waarin wij ons prima konden vinden. Wij zijn met een, goed Engels sprekende, gids naar het Aralmeer geweest. Onderweg zijn we regelmatig gestopt en kregen we ook heel veel informatie. Een prima gids dus. Wij logeerden bij een Kazachs gezin thuis en ondanks dat wij de taal niet spreken, was dit een heel erg leuke en unieke ervaring. Ook hebben wij nog de WK finale voetbal gekeken in de plaatselijke kroeg, dit was ook erg leuk om mee te maken. Onze trein vertrok om 6 uur ’s ochtends, ook dat was geen enkel probleem. Er werd zelfs nog een heerlijk ontbijt voor ons klaar gemaakt door de gastvrouw, waarvoor onze complimenten. Wij kunnen Kazachstan Rreizen dan ook bij iedereen aanbevelen.

Familie Deurloo uit Nederland over hun vierdaagse trip voor vier personen naar het Aralmeer in juli 2018

Het was een schitterende reis naar en in Kazachstan. Astana is een bijzondere stad en leuk om te zien en mee te maken. In Shymkent werden we keurig opgewacht door Ismail en rondgereden langs de culturele hoogtepunten. Onderweg kregen we nog kamelenmelk. Dat had ik beter kunnen laten staan, bleek later. De treinreis van Turkestan naar Tulkubas was heel leuk en comfortabel. Akzu-Zhabagly is schitterend, onze huisvesting was prima en de gids Rustem was gezellig en informatief. Daarna gingen we met de Spaanse trein naar Almaty. De Spaanse trein is aanmerkelijk minder stabiel dan de Russische maar toch okay. Almaty is een mooie stad. Hier hebben we een auto gehuurd waarmee we naar Altyn Emel en Charyn Canyon zijn geweest. Prachtige landschappen. We zijn geëindigd met nog anderhalve dag Almaty.
Wij vonden het een hele mooie ervaring! Vriendelijke mensen en een prima bereisbaar land. Indrukwekkende landschappen. Dank voor je hulp en met vriendelijke groet

Ruud Limmen uit Nederland over zijn negendaagse avontuur in verschillende delen van Kazachstan voor vier personen in juni 2018

Samen met gids Timur zijn we vijf dagen de natuur ingetrokken vanuit Almaty. In korte tijd hebben we een zeer afwisselende natuur gezien: van de droge en ruige White Mountains en Singing Dune tot aan het mooie Kolsai meer en het overnachten in een yurt. Het gebrek aan grote stromen toeristen en de vriendelijkheid van de mensen onderweg zorgen ervoor dat je je stiekem een klein beetje een avonturier voelt in onontdekt gebied. Voor de liefhebbers van natuur is deze tour een absolute aanrader!

Gwenda Albus uit Nederland over haar vijfdaagse trip voor twee personen vanuit Almaty in augustus 2018

Goedemiddag, we hebben een fantastische reis gehad! Kazachstan is een prachtig land, nog mooier dan vooraf verwacht. Alles was zeer goed verzorgd en geregeld. Ook onze gids Dina en de chauffeur verdienen complimenten. Steeds in de weer om het ons naar de zin te maken. Kortom, het was geweldig!!

Tini van Schaaijk-Swinkels uit Nederland over haar negendaagse reis voor 10 personen de Groene Ring Almaty in mei-juni 2018

Juni 2018, vader en zoon op avontuurlijke rondreis. 8-daagse reis gemaakt self-drive 4x4. Allemaal perfect geregeld door Ardjan. Prachtige landschappen. Almaty – Charyn Canyon – Saty (Kolsai meren) – Altyn Emel National Park (zingende duinen en bergen). Compliment aan de lokale begeleiding. Zowel bij aankomst als vertrek was reisagent Assija aanwezig met tips, alle informatie (hotels, homestays, telefoon nummers) en bij overdracht van de huurauto. Een prachtige reis! Wel lange dagen maar zeker de moeite waard!

Leo en Ko van Loon uit Elst Gelderland over hun achtdaagse reis de Groene Ring Almaty self-drive in juni 2018

Beste Ardjan, we hebben een zorgeloze en fantastische reis gehad. De omgeving in beide landen was nog mooier dan we hadden gedacht en de mensen waren veel vriendelijker dan verwacht (we hadden de Russische ‘vriendelijkheid’ verwacht). Ook waren we blij met onze keuze om zonder gids te reizen, dat is prima te doen en geeft toch wat meer vrijheid.
De overnachtingen waren zeer gevarieerd en soms boven verwachting luxe. Eten in de homestays was zeer goed. Fijn dat de overnachtingslocaties in steden/dorpen op centrale plekken waren gesitueerd zodat we gelijk de buurt lopend konden verkennen. Overnachting Baytur resort was tegengevallen, onvriendelijk personeel en al het sanitair was aan het lekken (we hadden een huisje, misschien zijn de yurts beter).
Autohuur was uitstekend, helder contract en goede afspraken. Overnachtingslocaties hadden vooraf wel duidelijker aangegeven mogen worden, bv met coördinaten. We zullen je zeker aanraden bij vrienden die ook richting centraal Azië willen vertrekken. Misschien ga ik nog een keer op de motor door Kirgizië en Tadjikistan. Bedankt voor het regelen.
Met vriendelijke groet.

Diederik Zuiderwijk uit Nederland over zijn rondreis van 21 dagen voor twee personen met gehuurde auto's door Kazachstan en Kirgizië in augustus 2018

Zoals beloofd, kom ik terug met betrekking tot onze vakantie. Het was fantastisch. De balans tussen wandelen en kijken werd bereikt. De definitieve route was een goede balans.
Elke sectie van Kazachstan was uniek, onze lokale gidsen geweldig, zo deskundig en zorgden ervoor dat onze reis fantastisch was. Alle gidsen waren punctueel, waar een gids moest zijn was er één. De chauffeurs waren zeer beleefde, veilige en goede reisgenoten. De treinreis was ook geweldig, de mensen zo vriendelijk. Het was geweldig de gesprekken die we hadden met de lokale bevolking zonder een gemeenschappelijke taal. De familiefoto's en een paar kangaroo-foto's braken het ijs.
Een storm die betekende dat we niet konden overnachten, zorgde ervoor dat we in een herberg voor bedevaartsgangers in één van de ondergrondse moskeeën sliepen. Wat een geweldige ervaring, eigenlijk één van de hoogtepunten.
Tadzjikistan was ook geweldig, zo ongelooflijk mooi en ook de mensen aardig. Geweldige gids en chauffeur voor de reis. Over het algemeen was de accommodatie uitstekend, de standaard verschilde in elke locatie om overeen te komen met de locatie.
De enige kritiek was dat we te veel eten hadden, dus goed gevoed. De restaurants etc, geweldig. Voor mensen die deze twee landen willen ervaren was deze reis perfect. Nogmaals bedankt.

Steve & Penny Beagley uit Darwin, Australie over hun rondreis van 27 dagen voor Kazachstan (w.o. naar Mangistau) en Tadjikistan in mei-juni 2018.

    Contact