Tweedaagse trips vanuit Almaty

Tweedaagse trips vanuit Almaty

Platteland en natuurschoon

Charyn Canyon, Kazakhstan

Charyn Canyon

U vindt hier vier mogelijke tweedaagse programma’s voor trips vanuit Almaty.

Hoogtepunten van de tweedaagse trips vanuit Almaty:
– Charyn Canyon, Altyn Emel en de Kolsai meren
– in de zomermaanden, de yurts en semi-nomaden onderweg

U reist met een gids-chauffeur twee dagen in de provincie Almaty, met start en finish in die stad. (Een finish op het vliegveld van Almaty is eveneens mogelijk). De chauffeur maakt lange dagen. Indien u kampeert onderweg en alleen met een chauffeur reist zal worden verwacht dat u helpt met het bereiden van het eten, opzetten en afbouwen van het kamp!

Dit deel van Kazachstan kent een grote diversiteit aan landschappen, welke u in deze twee dagen deels kunt meemaken.
Er zijn enkele variaties mogelijk. U kunt ervoor kiezen om het natuurpark Altyn Emel op te nemen in het programma, een landschap van semi-woestijn ten noorden van het Kapchagai meer en de Ili rivier. ’s Zomers is het er behoorlijk heet.
In het tabblad ‘programma’ noemen we vier combinaties voor een trip van twee dagen, met steeds één overnachting buiten Almaty.

Free roaming horses, Kyrgyz-Kazakh borderlands

En Route

Route 1

Almaty-Altyn Emel natuurpark-Almaty
Totale afstand: ongeveer 700 km waarvan 210 km onverhard

Route map of tour in Kazakhstan

Kakatau Mountains, Altyn Emel National Park, Kazakhstan

Aktau and Kakatau mountains in Altyn Emel

Dag 1: transfer van Almaty naar het Altyn Emel Natuurpark, 240 km, ongeveer 3,5 uur. Accommodatie in een pension in het dorpje Basshi. Vervolgens excursie naar de Zingende Duin met twee uur tijd om te wandelen.
Dag 2: na ontbijt transfer naar het Aktau gebergte (1,5 uur) en twee uur tijd om te wandelen. Transfer terug naar het pensionnetje voor de lunch, vervolgens terug naar Almaty (5,5 uur incl. stops)

Route 2

Almaty-Charyn Canyon-Kolsai meren-Almaty
Totale afstand: ongeveer 600 km waarvan 100 km onverhard

Route map of tour in Kazakhstan

Dag 1: transfer van Almaty naar Charyn Canyon (3,5 uur), met onderweg een stop in het dorpje Baiseit en lunch. In de canyon twee uur tijd om te wandelen. Transfer naar het dorpje Saty nabij het eerste Kolsai meer (4,5 uur), dat gelegen is op 1.800 meter hoogte. Diner en mogelijkheid tot gebruik van de Russische banya (sauna).
Dag 2: transfer naar het eerste Kolsai meer (30 minuten) en twee uur tijd om te wandelen. Return naar Saty, lichte lunch, en excursie naar het Kayindi meer (45 minuten) met de uitstekende bomen. Wederom twee uur de tijd om te wandelen. Transfer terug naar Almaty (6 uur incl. stops).
Horse riding at the Kolsai Lakes, Kazakhstan

Route 3

Almaty-Charyn Canyon-Temerlik Canyon-Almaty
Totale afstand: ongeveer 430 km waarvan 70 km onverhard

Route map of tour in Kazakhstan

Dag 1: transfer van Almaty naar Charyn Canyon (3,5 uur), met onderweg een stop in het dorpje Baiseit en lunch. In de canyon twee uur tijd om te wandelen. Transfer naar de Temerlik Canyon (2 uur) en tenten opslaan. Tijd om te wandelen. Diner, kampvuur.
Dag 2: tijd om te wandelen, tot de samenloop van de Charyn en Temerlik rivieren. Terugkeer naar het kamp, opruimen en transfer naar Almaty (4 uur incl. stops) met onderweg een lichte maaltijd in het dorpje Baiseit.
Yurtcamp at Charyn Canyon, Kazakhstan

Route 4

Almaty-Charyn Canyon-Assy Plateau-Almaty
Totale afstand: ongeveer 400 km waarvan 120 km onverhard

Route map of tour in Kazakhstan

Kazakh yurts at the Assy Plateau

Assy Plateau

Dag 1: transfer van Almaty naar Charyn Canyon (3,5 uur), met onderweg een stop in het dorpje Baiseit en lunch. In de canyon twee uur tijd om te wandelen. Transfer naar het Bartogoi Reservoir, startpunt voor de beklimming van het Assy Plateau. Op een pittoreske plaats langs de Assy rivier wordt de tent opgeslagen voor de nacht.
Dag 2: opruimen van het kamp en transfer naar de Turgen vallei (5 uur), lunch. Een stop nabij de Medvezhiy waterval en tijd voor een wandeling van 1,5 uur, lichte lunch/thee. Transfer terug naar Almaty (2 uur).

Prijzen op aanvraag

  Informatie

  PLAATS

  de provincie Almaty

  DATA

  april-oktober

  PRIJS

  op aanvraag

  LENGTE

  2 dagen

  Route map of tour in Kazakhstan

  Contact