Architectuur in Astana & Almaty

Architectuur in Astana & Almaty

Central Nur-Sultan with the Bayterek Tower

Modern Astana

Maak kennis met twee volledige verschillende steden

Hoogtepunten van deze zesdaagse reis naar de architectuur in Astana & Almaty:
– de fantastische nieuwe bouwwerken van Astana
– de contrasten binnen Astana en tussen Astana & Almaty
– het hooggebergte bij Almaty en de skiliften die u tot 3.100 meter hoogte brengen

Een reis naar Astana en Almaty, de belangrijkste steden van het huidige Kazachstan. U vliegt in dit programma op Astana en zult daar de belangrijkste moderne bouwwerken bezichtigen.
Aan het eind van de tweede dag vliegt u naar Almaty en zult daar o.a. de kathedraal van Zenkov en de Medeo ijsbaan plus aangrenzende waterkering bezoeken.

De verschillen tussen de steden zijn enorm. Astana was een provinciestadje met 50.000 inwoners totdat President in 1995 besloot het tot nieuwe hoofdstad van Kazachstan te kronen. Anno 2019 kent het meer al ongeveer een miljoen inwoners en is het oude deel van de stad een voetnoot van het nieuwe deel.

Almaty is gebouwd vanaf het einde 19e eeuw en nog steeds de grootste stad van het land. Afgezien van aanzienlijke nieuwbouw uit de post-USSR periode ademt het vooral nog de Sovjet-sfeer uit.

Dag 1

Vertrek naar Kazachstan voor uw reis naar de archirectuur van Astana & Almaty

Dag 2

dagafstand: 50 km

The Baiterek Tower in Nur-Sultan

The Baiterek Tower in Astana, symbol of the new capital

Aankomst in Astana, meestal in de nacht of vroege ochtend en transfer naar uw hotel. Astana, ooit genaamd Tselinograd en het centrum van Chroetsjov’s ‘Virgin Lands Campaign’, is sinds 1997 de nieuwe hoofdstad van Kazachstan. Die status, en de verhuizing van de politieke elite van Almaty naar Astana, heeft ervoor gezorgd dat de bevolking is 15 jaar tijd is toegenomen van 50.000 naar meer dan 550.000 in 2011 en een miljoen in 2018! De stad werkt als een magneet op werkzoekenden uit de omringende dorpen en stadjes, en gebouwd wordt er nog steeds volop.

Aan de rechteroever van de rivier de Ishim, die dwars door de stad loopt, staan nog steeds de oude (‘Sovjet’) huizen en gebouwen, maar de meest interessante en nieuwe bouwwerken zijn te vinden aan de linkeroever.
U maakt vandaag kennis met de residentie van de President, “Ak-Orda”, het gebouw “Triomf van Astana”, het “Paleis van de Vrede en Eenheid” – gebouwd naar ontwerp van Norman Foster – de moskee “Nur-Astana” en andere bouwwerken.

Dag 3

dagafstand: 10 km

Khan Shatyr Entertainment Center in Nur-Sultsan, Kazakhstan

Central Astana

 

Hazrat Sultan Mosque in Nur-Sultan, Kazakhstan

Na ontbijt vervolgt u de bezichtiging van Astana. Allereerst het openluchtmuseum “Atameken”, waar op een oppervlakte van 1,7 hectare op schaal vele architectorische en andere bezienswaardigheden uit Kazachstan worden getoond. Vervolgens naar de toren “Astana-Baiterek” aan de water-groene boulevard, welke naam dan ook betekent “boom van het leven”.Dan naar de nieuwste aanwinst van Astana, het ontspanningscentrum “Khan Shatyr”, oftewel “de nieuwe stad onder een dak”.

U kunt kiezen of u naar Almaty wilt reizen per vliegtuig, of per luxe (Spaanse) sneltrein, die begin van de avond vertrekt en de volgende dag rond 07:00 uur in Almaty te arriveren.
Transfer naar de luchthaven of het treinstation.

Dag 4

dagafstand: 1.000 km per trein of vliegtuig, 50 km per auto

Zenkov cathedrale in Almaty, Kazakhstan

Zenkov cathedrale in Almaty

Bij aankomst in Almaty, in de ochtend of reeds in de avond van de vorige dag wordt u naar uw hotel gebracht. Na ontbijt vervolgt u uw reis met  een stadsexcursie in Almaty. Almaty was tot 1997 de hoofdstad van Kazachstan en nog steeds met zo’n twee miljoen inwoners verreweg de grootste stad van het land, alsmede het economische en culturele centrum.

In Almaty treft u nog de Sovjet-architectuur, zo kenmerkend voor steden van Riga tot aan Vladivostok. De stad is ruim opgezet, groen en biedt uitzicht op de besneeuwde toppen van het Noordelijke Tien Shan Gebergte. Een genot om in te wandelen. U bezoekt het Panfilov Park, met daarin de “Heilige Hemelvaart Kathedraal”, beter bekend als de “Zenkov Kathedraal”, en vernoemd naar de Sint Peterburgse bouwmeester Zenkov, die dit en andere hoge bouwwerken in het begin van de 20e eeuw ontwierp. De Kathedraal is gebouwd zonder gebruik van spijkers en overleefde de zware aardbeving van 1911!

Dag 5

dagafstand: 50 km

Ski Lift at Chymbulaq resort, Almaty, Kazakhstan

Panorama from the top at Chymbulaq

Op zo’n 20 km van Almaty bevindt zich op 1.700 meter hoogte het legendarische ijsstadion “Medeo”, waar meer dan 120 wereldrecords zijn verbroken en gevestigd. Omringd door hoge bergen heeft het een fantastische ligging. Nabij het ijsstadion ligt een enorme dam die Almaty moet beschermen van aardverschuivingen en modderstromen vanuit de bergen.

Middels een gloednieuwe gondola (in bedrijf genomen in januari 2011) kunt u eventueel het op 2.200 meter hoogte ski-oord “Chimbulaq” bereiken, om middels stoeltjesliften tot een hoogte van 3.200 meter hoogte worden gebracht, met wandelmogelijkheden op grote hoogte.

Dag 6

In de vroege ochtend – wanneer de meeste internationale vluchten Almaty verlaten – wordt u naar het vliegveld van Almaty gebracht.

De indicatieve kosten van dit programma bedragen bij vier personen €690 p.p. en bij twee personen €835 p.p.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– 1,5 overnachtingen in 4* hotel Kazzhol in Astana, en twee overnachtingen in 4* hotel Kazzhol in Almaty, o.b.v. verblijf in tweepersoonskamers incl. ontbijt
– alle transfers in Kazachstan per auto/minibus, en ook de treintickets Astana-Almaty met de Talgo nachttrein
– services van een chauffeur & Engelssprekende gids gedurende de excursies in Astana & Almaty
– entreekaarten voor musea en monumenten volgens het programma

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets, lunches en diners en alle andere niet genoemde services. Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.

  Informatie

  PLAATS

  Astana en Almaty

  DATA

  aan u, seizoen is gehele jaar

  PRIJS

  indicaties €690-€835 p.p. bij resp. vier en twee personen

  LENGTE

  6 dagen

  Route map of tour in Kazakhstan

  Contact