Driedaagse tours vanuit Almaty

Driedaagse tours vanuit Almaty

Platteland en ongerept natuurschoon

Singing Dune in Altyn Emel National park, Kazakhstan

Singing Dune in Altyn Emel

U vindt hier drie mogelijke driedaagse programma’s voor trips vanuit Almaty.

Hoogtepunten van de driedaagse trips vanuit Almaty:
– Charyn Canyon, Altyn Emel en de Kolsai meren, het Assy Plateau
– in de zomermaanden, de yurts en semi-nomaden onderweg
– optioneel: verblijf in een yurt in Charyn Canyon

U reist met een gids-chauffeur drie dagen in de provincie Almaty, met start en finish in die stad. (Een finish op het vliegveld van Almaty is eveneens mogelijk). De chauffeur maakt lange dagen. Indien u kampeert onderweg en alleen met een chauffeur reist zal worden verwacht dat u helpt met het bereiden van het eten, opzetten en afbouwen van het kamp!

Free roaming horses, Kyrgyz-Kazakh borderlands

En Route in Kazakhstan

De Provincie Almaty

Dit deel van Kazachstan kent een grote diversiteit aan landschappen, welke u in deze drie dagen kunt meemaken.
Er zijn enkele variaties mogelijk. U kunt ervoor kiezen om het natuurpark Altyn Emel op te nemen in het programma, een landschap van semi-woestijn ten noorden van het Kapchagai meer en de Ili rivier. ’s Zomers is het er behoorlijk heet. Charyn Canyon is een vast onderdeel van enig driedaagse tour in dit gebied. De Kolsai Meren en ook het Temerlik Canyon zijn goede opties.
In het tabblad ‘programma’ hebben we enkele variaties uitgewerkt.

Route 1

Almaty-Altyn Emel natuurpark-Kolsai meren-Almaty
Totale afstand: ongeveer 1.000 km waarvan 400 km onverhard

Route map of tour in Kazakhstan

Singing Dune in Altyn Emel National park, Kazakhstan

Singing Dune in Altyn Emel

Dag 1

Transfer van Almaty naar het Altyn Emel Natuurpark, 350 km, ongeveer 3,5 uur. Accommodatie in een pension in het dorpje Basshi. Daarna excursie naar de Zingende Duin (40 km) met twee uur tijd om te wandelen.

Dag 2

Na ontbijt transfer naar het Aktau gebergte (1,5 uur) en twee uur tijd om te wandelen. Gevolgd door een transfer naar het dorpje Saty nabij het eerste Kolsai meer (4,5 uur), dat gelegen is op 1.800 meter hoogte. Vervolgens heeft u diner en de mogelijkheid tot gebruik van de Russische banya (sauna).

Dag 3

Transfer naar het eerste Kolsai meer (30 minuten) en twee uur tijd om te wandelen. Dan volgt een terugkeer naar Saty en excursie naar het Kayindi meer (45 minuten) met de uitstekende bomen. Lunch in het pensionnetje in Saty. Terugkeer naar Almaty (6 uur, 310 km) met onderweg een lichte maaltijd in het dorpje Baiseit.

Route 2

Almaty-Charyn Canyon-Kolsai meren-Assy Plateau-Almaty
Totale afstand: ongeveer 650 km waarvan 150 km onverhard

Route map of tour in Kazakhstan

First Kolsai Lake, Kazakhstan

Kolsai Lake 1

Dag 1

Transfer van Almaty naar Charyn Canyon (3,5 uur), met onderweg een stop in het dorpje Baiseit en lunch. In de canyon twee uur tijd om te wandelen. Transfer naar het dorpje Saty nabij het eerste Kolsai meer (4,5 uur), dat gelegen is op 1.800 meter hoogte. Gevolgd door het diner en de mogelijkheid tot gebruik van de Russische banya (sauna).

Dag 2

Transfer naar het eerste Kolsai meer (30 minuten) en twee uur tijd om te wandelen. Vervolgens een terugkeer naar Saty en excursie naar het Kayindi meer (45 minuten) met de uitstekende bomen. Daar heeft u wederom twee uur de tijd om te wandelen. Lunch. Transfer naar het dorp Kokpek (3 uur). Transfer naar het Bartogoi Reservoir, startpunt voor de beklimming van het Assy Plateau. Op een pittoreske plaats langs de Assy rivier wordt het tent opgeslagen voor de nacht.

Dag 3

Opruimen van het kamp en transfer naar de Turgen vallei (5 uur), lunch. Onderweg stopt u nabij de Medvezhiy waterval en tijd voor een wandeling van 1,5 uur, lichte lunch/thee. Transfer terug naar Almaty (2 uur).

Route 3

Almaty-Charyn Canyon-Temerlik Canyon-Kolsai meren-Almaty
Totale afstand: ongeveer 650 km waarvan 150 km onverhard

Route map of tour in Kazakhstan

Dag 1

Transfer van Almaty naar Charyn Canyon (3,5 uur), met onderweg een stop in het dorpje Baiseit en lunch. In de canyon heeft u twee uur tijd om te wandelen. Dit wordt gevolgd door een transfer naar de Temerlik Canyon (2 uur) en tenten opslaan.

Dag 2

Tijd om te wandelen, tot de samenloop van de Charyn en Temerlik rivieren. Terugkeer naar het kamp, opruimen en transfer naar het dorpje Saty nabij het eerste Kolsai meer (4,5 uur), dat gelegen is op 1.800 meter hoogte. Daar volgt het diner en mogelijkheid tot gebruik van de Russische banya (sauna).

Dag 3

Transfer naar het eerste Kolsai meer (30 minuten) en twee uur tijd om te wandelen. Gevolgd door de terugkeer naar Saty en excursie naar het Kayindi meer (45 minuten) met de uitstekende bomen. Daar heeft u wederom twee uur de tijd om te wandelen. Terugkeer naar Saty en lunch in het pensionnetje. Tenslotte volgt de terugreis naar Almaty (6 uur, 310 km) met onderweg een lichte maaltijd in het dorpje Baiseit.

Charyn Canyon, Kazakhstan

Charyn Canyon

Route 1 (Almaty-Altyn Emel natuurpark-Kolsai meren-Almaty)
Prijs bij twee personen €385 p.p., bij vier personen €265 p.p. Schrijft u ons voor andere groepsgroottes. Alle kosten buiten Almaty zijn inbegrepen m.u.v. alcoholische versnaperingen.

Route 2 (Almaty-Charyn Canyon-Kolsai meren-Assy Plateau-Almaty)
Prijs bij twee personen €385 p.p., bij vier personen €265 p.p. Schrijft u ons voor andere groepsgroottes. Alle kosten buiten Almaty zijn inbegrepen m.u.v. alcoholische versnaperingen.

Route 3 (Almaty-Charyn Canyon-Temerlik Canyon-Kolsai meren-Almaty)
Prijs bij twee personen €330 p.p., bij vier personen €200 p.p. Schrijft u ons voor andere groepsgroottes. Alle kosten buiten Almaty zijn inbegrepen m.u.v. alcoholische versnaperingen.

In alle gevallen geldt nog een bijdrage van €15 per boeking (dus niet per persoon) voor het Nederlandse Garantiefonds GGTO.

  Informatie


  PLAATS

  de provincie Almaty

  DATA

  april-oktober

  PRIJS

  indicatie vanaf €200 en €330 p.p. bij resp. vier en twee personen

  LENGTE

  3 dagen

  Route map of tour in Kazakhstan

  Contact