Kazachse Nomaden

Actieve outdoor trip vanuit Almaty

Drie dagen bergen, nomaden en ook cultuur

Kazakh Yurt in Uzbekistan

In the Yurt

Hoogtepunten van deze driedaagse trip vanuit Almaty naar de natuur en de nomaden:
– de Assy hoogvlakte met yurts en nomaden
– het uitstekende basiskamp in de Turgen vallei
– ongerepte natuur nabij Almaty
– het Gouden Man museum

Een perfecte trip voor een lang weekend in de zomer; actief, outdoor en gevarieerd. En niet ver van Almaty.
Het programma omvat een bezoek aan een museum met een open graf uit de tijd van de Sakhs; een jeeptour op het Assy Plateau met bezoeken aan o.a. de zomernomaden; wandelingen door het bos naar verborgen watervallen; accommodatie in een comfortabele tentenkamp vlakbij een rivier, met uitstekende faciliteiten, waaronder een warme douche, sauna en uitstekend eten. Plus mogelijkheden voor activiteiten zoals mountainbiken en spellen voor buiten.
Ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Dag 1

Dagafstand: 90 km

Basecamp in the Turgen Valley, Kazakhstan

Basecamp in the Turgen Valley

10:00 Start, transfer van Almaty in de richting van de Turgen vallei (Noordelijke Tian Shan gebergte), over de beroemde Kuldja Road (onderdeel van de Zijderoute uit China)
11.00 Aankomst in het stadje Issyk. Bezoek aan een mooi nieuw museum over Saki cultuur. Het museum is gebouwd in het centrum van de Konings Vallei met zijn reusachtige graven van oude heersers en strijders van Saki stammen (IX – III eeuw vC). Eén van de graftombes is geopend voor bezoekers, zodat iedereen kon zien hoe mensen als de beroemde Gouden Man ( symbool van Kazachstan ) hebben geleefd en zijn gestorven.

Excursie door het museum van ongeveer 45 minuten.
12.00 – 13.00 Transfer van Issyk naar de Turgen vallei, met een stop voor een korte wandeling naar de tweede Turgen waterval.
13.00-13.45 Wandeling naar de waterval en terug.
13.45-14.00 Transfer van de tweede waterval naar de plaats Batan, waar onze comfortabele Turgen Safari-camping is gelegen.
14.00 – 15.00 Lunch op de camping
15.00 – 18.00 Verblijf op de camping en vrije tijd: mountainbikes zijn beschikbaar op de camping, ook aktiviteiten met touwen over de rivier zijn mogelijk o.a.
18.00 – 19.00 Diner
’s Avonds ontspanning, warme douche en Skiff sauna zijn aanwezig!
Overnachting op de camping.

Dag 2

Dagafstand: 110 km

Yurts at the Assy Plateau, Kazakhstan

Assy Hoogvlakte

09.00 – 10.00 Ontbijt
10.00 – 15.00 Jeeptour naar Assy hoogvlakte. Een comfortabele 4WDl auto neemt u mee op een fantastische reis in de natuur. De weg begint in de boszone van de Turgen vallei, en klimt door het struikgewas dat plotseling eindigt op een hoogte van 2600 meter, tot een grenzeloze groene vallei in de hooglanden verschijnt.

Het Assy plateau wordt al duizend jaar gebruikt als een zomerse weide door de Kazachse nomaden, en ze zijn er nog steeds met hun geiten, paarden en witte yurts. Hier, diep in de bergen vindt u nog de ​​semi-nomaden, woonachtig op traditionele en natuurlijke manier. Geschiedenis en het echte leven zijn hier onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je ziet de schapen grazen op de hellingen met oude graven en rondom Kazachse yurts, op de top van de rotsen bedekt met oude tekeningen!
De vallei Assy maakt deel uit van een nationaal reservaat, en is ook beroemd om zijn wilde dieren: arenden, valken, vossen en marmotten wonen hier, beschermd en veilig.

Op de weg terug zullen we een stop maken op de Assy pas, waar één van de grootste astronomische observatoria van de regio ligt – de enorme koepel kan worden gezien vanuit elk punt in het dal!
Een korte lunch met warme thee is gepland op het plateau.
15.00 – aankomst (terug) op de camping
15.00 – 16.00 uur lunch/thee op de camping
16.00 – 19.00 vrije tijd de camping
19.00 – 20.00 diner
Overnachting in een tent.

Dag 3

Dagafstand: 90 km

Horses roaming free in Kazakhstan

Onderweg in Kazachstan

09.00 – 10.00 Ontbijt
10.00 – 13.00 Wandeling naar de ‘Grote Kairak waterval. Het pad begint bij de samenvloeiing van de Turgen en Kishi-Turgen rivieren, waar een heel mooi en breed pad gaat door het bos tot één van de wonderen van de Noord-Tian Shan natuur – een grote 75 meter hoge waterval! Het pad is niet steil, zijn er geen gevaarlijke punten onderweg, dus u bent uitgenodigd om van de natuur te genieten: zeldzame, bemoste spar bosjes, alpine kruiden en bloemen, vogels en libellen.
13.00-13.30 Lunch bij de waterval
13.30-16.00 Wandeling terug naar het kamp
16.00 – 17.00 Avondmaal in een kamp
17.00 – 19.00 Terugreis naar Almaty

De kosten van dit programma bedragen indicatief €300 per persoon bij een groep van  vier personen. Bij twee personen zijn de kosten €415 per persoon. Schrijft u ons aan bij andere groepsgroottes.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– alle transfers volgens het programma, met start en finish in Almaty
– services van een chauffeur en een Engelssprekende gids-vertaler
– accommodatie in het tentenkamp in de Turgen vallei voor twee nachten
– drie maaltijden per dag
– entreegelden voor het Gouden Man museum
– bruikleen van slaapzak en mat
– de excursies en wandelingen, onder begeleiding, zoals genoemd in het programma

Niet inbegrepen zijn softdrinks en alcoholische versnaperingen, alsmede services in Almaty.

  Informatie


  PLAATS

  Almaty en omgeving

  DATA

  juni-september

  PRIJS

  indicatie vanaf €300 p.p.

  LENGTE

  3 dagen

  Route map of tour in Kazakhstan

  Contact