Almaty Marathon Reispakket

Almaty Marathon Reispakket

Ontdek Kazachstan en loop de (halve) marathon van Almaty

13071961_1061237543966194_305093144260211239_o
Voor de zevende maal wordt in  Almaty de marathon gehouden, op zondag 22 april 2018.
We bieden u een achtdaagse reis aan van 20-27 april inclusief excursies in Almaty, een rondreis van drie dagen over het platteland en de steppe van Kazachstan, de nachttrein naar Astana en nog een dag in de moderne hoofdstad.
U kunt zich ook inschrijven voor afstanden van 10 en 21 km.
Almaty ligt op gemiddeld 800 meter hoogte.
Daarnaast bieden we een vijfdaags pakket aan tegen een lagere prijs, zie onze Engelstalige website.

Dag 1, 20 april

Heenvlucht naar Almaty
DSCF1832

Dag 2, 21 april

Aankomst in de vroege ochtend, transfer naar een 3* hotel in Almaty. Ontbijt en tijd om uit te rusten.
Vanaf 11 uur excursie in de stad Almaty met bezoeken aan het Panfilov Park en de daarin gelegen Zenkov Cathedraal, aan het Centrale Museum, de Groene Bazaar en per kabelbaan naar de top van de Kok-Tube heuvel.
DSCF1846

Dag 3, 22 april

Dag van de marathon en transfer naar de startplaats.
Start van de 42km om 08:00 uur.
Na afloop transfer terug naar het hotel.
marathon-5

Dag 4, 23 april

Start van een driedaagse rondreis in de provincie Almaty die u voert over het platteland, het Altyn Emel natuurpark en de Charyn Canyon.
Vandaag, de eerste dag, rijdt u in totaal 290 km (ong. 5 uur rijden) naar uw pensionnetje in het Altyn Emel natuurpark. Onderweg stopt u bij de ‘Zingende Duin’, een enorme en onverklaarbare zandduin midden in de steppe. U maakt goede kans om onderweg wildlife te kunnen spotten (wilde ezels, gazelles). Eindpunt is een pensionnetje in het dorpje Basshi. Lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.
dsc00257

Dag 5, 24 april

Tweede dag van de rondreis en vandaag staat een bezoek aan de witte en rode bergketens (resp. ‘Aktau’ en ‘Kakatau’) in het natuurpark gepland. In deze bizarre landschappen, 400 miljoen jaar geleden gevormd, kunt u wandelen en genieten. De afstand tot het pensionnetje – waar u een tweede overnachting heeft – is 90 km. Lunch en diner zijn vandaag weer inbegrepen.
katytau_01

Dag 6, 25 april

Een vol programma vandaag. U start tijdig met een transfer vanuit Basshi over de Ili-rivier naar Charyn Canyon (200 km, ong. 3 uur) en krijgt daar tijd om te wandelen en het gebied te verkennen. Vervolgens komt de terugreis naar Almaty (ook 200 km, 3-4 uur) om aldaar aan het begin van de avond de luxe nachttrein ‘Talgo’ naar Astana te nemen. Lunch en diner (in de vorm van een dinerbox die u meekrijgt voor in de trein) zijn inbegrepen. Uiteraard heeft u de beschikking over een sleeper (bed), in een vierpersoonscoupé.

018

Dag 7, 26 april

Aankomst in Astana rond 7 uur ’s ochtends en transfer naar een 3* hotel.
Begeleide excursie in het moderne deel van Astana, waar zich o.a. bevinden de Baiterek Toren, de nieuwe Orthodoxe Kerk, de nieuwe Moskee, een nationaal museum en een openluchtmuseum. Na afloop transfer terug naar uw hotel.
astana3

Dag 8, 27 april

Transfer in de nacht of vroege ochtend naar de luchthaven van Astana.

De kosten van dit programma bedragen €1.175 per persoon bij een groep van twee personen, €850 p.p. bij een groep van vier personen en €575 p.p. bij tien of meer personen. U kunt zich ook individueel inschrijven, wij voegen u dan toe aan de groep.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– 2,5 overnachtingen in een 3* hotel in Almaty op 21 (met early check-in) en 22 april; twee overnachtingen op 23-24 april in een pensionnetje in het dorpje Basshi en 1,5 overnachting in een 3* hotel in Astana, allemaal o.b.v. logies & ontbijt en verblijf in tweepersoonskamers
– transfers luchthaven-hotel-treinstation in Almaty en treinstation-hotel-vliegveld in Astana
– transfers hotel-marathon-hotel op 22 april
– één dag met excursies in de stad Almaty, één dag excursies in Astana
– een rondreis in de provincie Almaty van drie dagen met Engelssprekende begeleiding
– entreegelden tijdens de excursies en voor de nationale parken Altyn Emel en Charyn Canyon
– driemaal lunch en driemaal diner

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets naar Almaty en terug vanuit Astana, overige lunches en diners, de treinticket Almaty-Astana (kosten tot €45 p.p. in een tweepersoonscoupé), entreegeld voor de marathon, persoonlijke uitgaven en niet genoemde services.
De vliegtickets kunnen wij voor u boeken.
De eenpersoonskamertoeslag bedraagt €175.
Het is mogelijk om 4* hotels te boeken tegen een meerprijs van €80 p.p.
Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.

Informatie


PLAATS

Almaty en omgeving, Astana

DATA

20-27 april 2018

PRIJS

vanaf €575 p.p. excl. de vluchten

LENGTE

8 dagen

Contact