Trektocht in Kazachstan

Culturele Trektocht nabij Almaty

Trektocht, zomernomaden en de stad Almaty
Trekking in Northern Tien Shan Mountains, Kazakhstan

Hoogtepunten van deze trektocht in Kazachstan:
– het ongerepte Noordelijke Tien Shan Gebergte
– het goed uitgeruste basiskamp in de Turgen vallei met veel faciliteiten
– de kosmopolitische stad Almaty

U verblijft in dit programma drie dagen in Almaty en zes dagen in de bergen nabij Almaty (dag 10 is de terugreis). De werkelijke trektocht beslaat vier dagen, daarnaast beleeft u twee dagen lang excursies vanuit de basis in de Turgen vallei naar de nomaden in hun yurts, een ruimte-observatorium, rotsschilderingen en oude grafheuvels uit de tijd van de Saks. Met veel ingeplande wandelingen.

Op de dagen 4-7 vindt de trektocht plaats, die u tot een hoogte van 3.200 meter voert. Dit deel van het Zailiskiy Alatau gebergte is wild en ongerept. De dagen 8-9 heeft u vrije tijd in Almaty en tenslotte een stadsexcursie naar de Medeo ijsbaan en bergen die grenzen aan Almaty.

Dag 1

U arriveert in Almaty, wordt opgewacht op het vliegveld en wordt ondergebracht in uw hotel.
Vandaag leert u Almaty kennen d.m.v. een drie uren durende stadsexcursie met o.a. bezoeken aan het Panfilov park en het historisch museum. De overige tijd bent u vrij.

Panfilov Cathedrale, Almaty, Kazakhstan

Panfilov Cathedrale in Central Almaty

Dag 2

Dagafstand: 70 km
Per auto of minibus wordt u vandaag naar het basiskamp in de Turgen vallei gebracht, op een hoogte van 1.600 meter. Onderweg bezoekt u nog het vernieuwde Gouden Man Museum, over de geschiedenis van de oude Sakh cultuur in dit gebied, en in het bijzonder de Gouden Man die in één van de graftomben hier is aangetroffen.
In het basiskamp kunt u kennis maken met de begeleiding in de komende dagen, de omgeving verkennen en wordt u een diner aangeboden.

Turgen Basecamp, Kazakhstan

Turgen Basecamp

Dag 3

Dagafstand: 60 km
Een afwisselende dag staat u voor de boeg. Na het ontbijt vertrekt u per 4WD omhoog door een kloof naar het Assy Plateau. Hier leven s’ zomers Kazachse nomaden in yurts, die u vandaag zult bezoeken. Tevens bevinden zich op het Plateau een modern (d.w.z. afstammend uit de Sovjet-periode) ruimte observatorium, plus rotstekeningen en grafheuvels uit de tijd van de Saks, die hier leefden in de eeuwen voor en na de geboorte van Christus. U blijft vandaag niet alleen in de auto zitten maar zult de interessante plekken te voet bezoeken.
U keert terug naar het basiskamp voor het diner en de overnachting.

Kazakh yurts at the Assy Plateau

Assy Plateau

Dag 4

Dagafstand: 3,5 uur trekken
De eerste van vier trekdagen. De start is met een trek van 3,5 uur bescheiden, al kunnen wij u uit ervaring vertellen dat in de landen van de voormalige Sovjetunie sowieso en op elke trektocht pittige eisen aan u worden gesteld.
Onderweg trekt u langs de 70 meter hoge Kairak watervallen. De tenten worden opgeslagen op 2.100 meter hoogte.

Trekking in Northern Tien Shan Mountains, Kazakhstan

En Route

Dag 5

Dagafstand: 5 uur trekken
Na ontbijt wordt het kamp opgebroken en vervolgt u de weg naar boven, naar de oorsprong van de Temir-tas rivier. Onderweg vandaag prachtige uitzichten op de hoge weidegronden en de besneeuwde toppen van het Zailisky Alatau gebergte, alsmede grafheuvels van de mystieke en oude Saks. U verblijft de nacht aan de voet van de Glaciologische Gletsjer op 3.200 meter hoogte.

Trekking in Northern Tien Shan Mountains, Kazakhstan

En Route

Dag 6

Dagafstand: 5 uur trekken
Wederom een pittige trekdag waarin u eerst een pas-zonder-naam overgaat en vervolgens trekt naar de oorsprong van de rivier de Turgen. U geniet van het uitzicht over een van de grootste gletsjers van de Zailisky Alatau alsmede de besneeuwde toppen van bergen boven de 4.000 meter. Het kamp wordt opgeslagen op 3.100 meter hoogte.

Trekking in Northern Tien Shan Mountains, Kazakhstan

En Route

Dag 7

Dagafstand: 6-7 uur trekken
Vandaag, de laatste dag van de trektocht, wordt de ‘gewonnen hoogte geïncasseerd’, d.w.z. u maakt de lange afdaling langs de Turgen rivier tot de plek waar de rivieren Turgen en Kishi Turgen samenvallen. Zo bereikt u het Safari basiskamp en zult daar het diner gebruiken en overnachten.

Turgen Valley camp site

Turgen Basecamp

Dag 8

Dagafstand: 70 km
Na ontbijt wordt u terug naar Almaty gebracht (hotel Astra). Vervolgens bent u vrij.

Dag 9

Dagafstand: 40 km
De Medeo ijsbaan bevindt zich op een half uur rijden vanuit het centrum van Almaty, op 1.691 meter hoogte. Met een gids bezoekt u vandaag Medeo en omgeving tijdens een excursie van een halve dag.

Ski Lift at Chymbulaq resort, Almaty, Kazakhstan

Panorama from the top at Chymbulaq

Dag 10

In  de vroege ochtend wordt u naar de luchthaven van Almaty gebracht voor uw terugvlucht, aangezien de internationale vluchten vanuit Almaty allemaal in de vroege ochtend vertrekken. De reis zit erop.

Prijzen op aanvraag.

  Informatie

  PLAATS

  Almaty en omgeving

  DATA

  juni-september

  PRIJS

  op aanvraag

  LENGTE

  11 dagen incl. vluchten.

  Route map of tour in Kazakhstan

  Contact