Een trip vanuit Astana of Karaganda

De Kyzylarai Oase in Centraal Kazachstan

Een driedaagse tour vanuit Astana of Karaganda

Central Kazakhstani steppe

Central Kazakhstan – steppe

Hoogtepunten van deze driedaagse trip vanuit Astana of Karaganda:
– de steppe van Centraal-Kazachstan, met ook veel historie
– contrasten in Karaganda en Astana, oud en nieuw Kazachstan
– een homestay in een Kazachs dorpje

Karaganda bevindt zich op 200 km ten zuidoosten van Almaty. Per trein of (mini)bus is de stad in drie tot vier uur te bereiken. Ooit het centrum van de werkkampen ten tijden van Stalin, met een netwerk aan (nog werkende) kolenmijnen in de omgeving.

Maar op deze trip bezoekt u het platteland in dit deel van Kazachstan, de heuvelachtige steppe, en maakt kennis met de geschiedenis van het gebied. Het contrast met de moderne stad Astana is enorm.

Day 1

Start van Karaganda naar Aktogay (250 km, 3,5 uur). Excursie in het archeologisch en etnografisch museum in Aktogai (ma-vr open). Reis van Aktogai naar Shabanbai Bi (40 km, 1 uur). Accommodatie in een pensionnetje, lunch. Een wandeling door het dorp en zijn omgeving (op aanvraag en tegen betaling – te paard). Diner.

Monument in the Central Kazakh Steppe

Monument in the Central Kazakh Steppe

Day 2

Ontbijt. Transfer van Shabanbai Bi naar de noordelijke voet van de berg Auliye (10 km, 20 min). Beklimming van de Auliye berg met een klein meertje op de top (30 min, klim – 130 m), geniet van het prachtige panorama van de Kyzylarai bergketen in het zuiden. Afdalen van de berg, wandelen langs de oostelijke helling van de berg Auliye naar de heilige grot van Auliye (ca. 3 km, 50 min), bezoek aan de grot. Een wandeling terug naar Shabanbai bi (7 km, 1,5 uur).

Remainders of a Mausoleum in Central-Kazakhstan

Remainders of a Mausoleum in Central-Kazakhstan

Lunch. Autorit naar Akshkol dorp (18 km, 40 min). Wandeling rond de laat-bronzen necropolis van Begazy, die wordt beschouwd als de belangrijkste archeologische vondst op het grondgebied van Centraal-Kazachstan, meer dan 3000 jaar oud. Op aanvraag – een wandeling door de omliggende bergen. Reis van Akshkol naar Shabanbai bi, onderweg een bezoek aan de Karatal-winterhut, waar de gastfamilie koumys produceert- een zure drank gemaakt van merriemelk (in mei-augustus). Koumys-testen en kijken hoe de paarden worden gemolken. Terug naar Shabanbay Bi. U kunt de Banya (Russische sauna) gebruiken, vervolgens avondeten.

Day 3

Ontbijt. Een wandeling naar een kleine pittoreske kloof. Lunch. Transfer terug naar Karaganda (290 km, 4,5 uur).

De kosten van deze trip vanuit Astana of Karaganda bedragen per indicatie €270 per persoon bij zes personen, €340 p.p. bij vier personen en €530 p.p. bij twee personen en bij start en finish in Karaganda. Schrijft u ons aan bij andere groepsgroottes of bij een start en/of finish in Astana.

Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– alle transfers volgens het programma, met start en finish in Karaganda
– services van een chauffeur en een Engelssprekende gids-vertaler
– accommodatie in een pensionnetje in het dorpje Shabanbai Bi voor twee nachten (twee- en driepersoonskamers beschikbaar)
– drie maaltijden per dag, in het pension of in de buitenlucht

Niet inbegrepen zijn transfers tot en vanaf Karaganda en verblijf in die stad, en niet genoemde services.

  Informatie

  PLAATS

  Karaganda en omgeving

  DATA

  mei-oktober

  PRIJS

  indicatief €270-340-530 p.p. bij 6-4-2 personen all inclusive

  LENGTE

  3 dagen

  Route map of tour in Kazakhstan

  Contact