Vijfdaagse Trektocht bij Almaty

Vijfdaagse Trektocht bij Almaty

Ongerepte natuur op twee uur rijden van Almaty

Trektocht bij Almaty

Hoogtepunten van deze trektocht bij Almaty:
– de ongereptheid van het Noordelijke Tian Shan Gebergte
– excellent services onderweg en in het basiskamp

Deze stevige trek in het Noordelijke Tien Shan gebergte start en eindigt in de Turgen vallei op 90 km afstand van Almaty. De aanbieding betreft puur de trektocht zelf – verblijf in Almaty en eventuele extra services aldaar zijn niet inbegrepen maar kunnen we wel leveren.

U draagt ook een deel van de gezamenlijke bagage (voedsel, keukengerei), tenzij u gebruik wilt maken van een drager tegen extra kosten.

Dag 1

dagafstand: 90 km

Basiskamp in de Turgen vallei

In de vroege morgen wordt u vanuit Almaty naar de Turgen vallei gebracht op ongeveer twee uur rijden (90 km). De trek start vanuit een basiskamp en u volgt allereerst de Turgen rivier tot de samenloop met de Kairak rivier (en waterval), waadt door de rivier en slaat uw kamp op aan de linkerkant van de Turgen rivier. Trektijd ongeveer vijf uur. Overnachting in tenten op een hoogte van 2.300 meter.

Dag 2

 

Tijdens de trektocht

U klimt naar een plateau met drie grote meren. Trektijd ongeveer 5-6 uur. Overnachting in tenten op een hoogte van 3.100 meter.

Dag 3

Tijdens de trektocht

U gaat nog verder omhoog, richting de ‘Mountain Institute’ gletsjer. Trektijd 5-6 uur. Overnachting in tenten op de morenen van de gletsjer op 3.350 meter hoogte.

Dag 4

Tijdens de trektocht

U trekt over de Mountain Institute gletsjer en verder de ‘Glaciologist’ gletsjer op. Daar klimt u over de pas op 3.850 meter hoogte (en het hoogste punt van deze trektocht), om vervolgens af te dalen over de morenen in de richting van de Temirtas rivier. Trektijd 6-7 uur. Overnachting in tenten op een hoogte van 3.200 meter.

Dag 5

dagafstand: 90 km

In het Turgen basiskamp


Tijdens de trektocht

U vervolgt de trektocht door verder af te dalen langs de Temirtas rivier, tot aan het Donjailau plateau. Dan slaat u af richting de Kairak waterval en gaat u verder naar beneden langs de Turgen rivier tot het dorpje Batan en het eindpunt van de trektocht. Trektijd is 6-7 uur. Aan het eind van de dag wordt u teruggebracht par auto naar Almaty.

De kosten van dit programma bedragen €475 per persoon bij een groep van minimaal vier personen, en €540 p.p. bij twee-drie personen.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– transfers vanuit en naar Almaty op dag 1 en dag 5, per auto
– ervaren en Engelstalige berggids tijdens de trektocht
– permissie voor het betreden van dit grensgebied met Kirgizië
– huur van tent, keukengerei, tafels, stoelen
– alle maaltijden tijdens de trektocht
– veiligheidsmaatregelen: de gids beschikt over een satelliettelefoon voor noodgevallen en GPS monitoring

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets en alle services in Almaty voor en na de trektocht. (Mogelijk op aanvraag). Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.

Informatie


PLAATS

Almaty, Noordelijke Tien Shan gebergte

DATA

juni-september seizoen

PRIJS

vanaf €475 p.p. ex. services in Almaty

LENGTE

5 dagen

Contact